İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

GAZZE İÇİN YÜRÜDÜK

10-03-2024

GAZZE İÇİN YÜRÜDÜK

İstanbul Platformu’nun “Gazze İçin Yürüyoruz” başlığında düzenlediği yürüyüş, basın açıklaması ve dua programı 10 Mart Pazar günü gerçekleştirildi.

 


Öğlen namazının Beyazıt Camii’nde kılınmasıyla birlikte başlayan yürüyüş, katılan binlerce kişi sloganlar, tekbirler ve tehliller eşliğinde Saraçhane Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

 


Filistin Halkının; haklı mücadelesini tüm dünyaya duyurmak, Filistinli Kardeşlerimize her hal ve şartta yanlarında olduğumuzu göstermek ve dualarımızla mübarek Ramazan-ı Şerif’in arefesinde yüce Rabbimize münacatta bulunmak için yürüyüşe katılan vicdan sahibi binlerce Kardeşimizin Saraçhane Parkı’nda toplanmasıyla birlikte program başladı.

 


İstanbul Platformu adına İMH İstanbul Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa ÇÖPÜROĞLU basın açıklamasını okudu.

 


Mustafa ÇÖPÜROĞLU, “Beylik sözlerin tükendiği günlerdeyiz. Dünyanın dört bir yanından feryatlar yükseliyor. Siyahların, beyazların, çekik gözlülerin, zenginlerin ve fakirlerin hiçbirini ayırt etmeksizin insanlığı temelinden sarsan bir gerçekliğe şahitlik ediyoruz. Gazze, tarihin tanık olmadığı bir hırs ile tırpanlanıyor. 
Savaş kelimesinin kapsamının, artık belirgin bir tanımı yok. Zira masum insanları, kadınları ve çocukları bu tanımın hedefi haline getirmekten sakınmayan bir dünyada yaşıyoruz. Ahlaki hiçbir zemin cereyan eden vahşete engel olamıyor. Yaşananlar insanlık vicdanında derin yaralar açarken, insanlık Gazze’de yaşanan zulme taraf olmaktansa kendisini ateşe vermeyi daha anlaşılır bir tercih olarak görüyor.
Bunca talanın, zulmün ve katliamın önünde insan olarak kalmanın bedelini Gazze halkı, evlatlarının kanları ve kemikleriyle ödüyor.”
Basın açıklamasının devamında ÇÖPÜROĞLU, “Esaretin her türlüsüne, aziz bir teveccüh ile karşı koyan ve elindeki tüm imkanları, Kudüs’e ve Gazze’ye seferber eden Kassam tugaylarına ve onu kucaklayan Gazze halkına muzafferiyetler diliyoruz. Özgürlüğü hak eden bir mücadele varsa şüphesiz bu mülkün yegâne hak edeni bu günlerde Gazze halkından başkası değildir.  
Aksa Tufanı’nın bütün yeryüzü topluluklarının ipliklerini pazara çıkardığı da bir başka realitedir.  Mevki sahiplerinin sözlerinin, Gazze terazisinde hiçbir ağırlığının olmadığı aşikardır.   Uluslararası kanunların ve hukukun yalnızca güçlü olanların, zayıf olanlara yaptırımları doğrultusunda işletildiği bir düzenin içerisindeyiz. Gazze, kendi işgaline gösterdiği mukavemet ile kendisini özgür sanan birçok göstermelik demokrasiyi temelinden sarsmıştır.
Aksa Tufanı, kaynağı fıtrat olan adalet duygusunu tüm dünyada harekete geçirmiştir. Toplumlarına adaletsizlik ile hükmeden bütün kukla idarecilerin tahtları sallanmıştır. Gazze’nin başlattığı tufan, halkların ihyasında bu yüzyılın mimarı olacaktır. Emperyalizmin ve siyonizmin sonu, Aksa Tufanı ile başlamıştır.
Türkiyeli Müslümanlar olarak, Filistin halkının özgürlük mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız. Aylardır meydanlarda yükselttiğimiz ses, milletin iradesi olarak nasıl uluslararası kamuoyunda yansıyorsa, ülke yöneticilerinin de bu sesi uluslararası platformlara taşıması gerektiğini düşünüyoruz.
Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının kanla yazılmış özgürlük hikayesidir. Bu hikâyenin bütün kahramanlarını ailemizin bir ferdi gibi bağrımıza basıyor ve kardeşlerimiz olarak kabul ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 


Basın açıklamasının ardından Muhammed Abdullatif KAYA Kardeşimiz programın anlam ve önemine binaen okuduğu marşları katılımcılarla birlikte söyledi.

 


Programın sonunda Ramazan KAYAN Hocamızın yaptığı duaya binlerce katılımcı âmin diyerek Rabbimize münacatta bulundu.
Dua sonrasında kalabalık sessizce dağıldı.

 

 


 

Diğer Haberler