İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İMH 2023-2024 Dönem Açılış Programı

09-10-2023

ÇAĞLAR DEĞİŞİR HAKİKAT DEĞİŞMEZ

İMH 2023-2024 Dönem Açılış Programı

İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin 2023-2024 faaliyet dönemi açılış programı "Çağlar Değişir, Hakikat Değişmez" başlığında gerçekleşti.

 

 

Hareketimizin genel merkezi Bahariye’de gerçekleştirilen programa İstanbul’daki yönetim kadrolarımız ve gönüllülerimiz katılırken Anadolu’daki yönetim kadrolarımız ve gönüllülerimiz canlı yayından takip etti.

 

İl başkanlarımızın canlı bağlantılarla katılarak mesajlarını ilettiği "Çağlar Değişir, Hakikat Değişmez" programıyla 2023-2024 faaliyet dönemine Bismillah denildi.

 

 

 

 

Sunuculuğunu Nurullah YARADANAKUL tarafından yapılan program, Murathan ÖZTÜRK’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

 

Nurullah YARADANAKUL’un seslendirdiği rahmetli  Mehmet Akif İNAN’a ait "Mescid-i Aksa’yı Gördüm Düşümde" şiiri katılımcılar tarafından coşkulu bir şekilde karşılanarak sık sık tekbirlerle kesildi.

 

 

Daha sonra, Anadolu’daki kurumlarımızdan İMH Bursa Başkanı Ali Yılmaz, İMH İzmir Başkanı Uğur Bayrak ve İMH Yüksekova Başkanı Osman Yağan canlı yayına bağlanarak, Kudüs ve Gazze’ye, salondaki ve ekran başındaki katılımcılara selamlarını ve mesajlarını ilettiler.

 

 

Ardından program İMH Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Fesih KAYA’nın konuşmasıyla devam etti.

 

 

Muhammed Fesih KAYA, İşgalci Terörist İsrail’e yeryüzünü dar ederek büyük zaiyat verdiren Filistinli Kardeşlerimize Selam ederek konuşmasına başladı.

Devamında Muhammed Fesih KAYA, "50 yıldır bu ülkeyi İslamlaştırmaya çalışan hareketimize hiçbir töhmet yoktur, geçmişimizin bedeli ödenmiştir! Mücadele Allah'tan başka hiçbir şeyi olmayanlarla, Allah'tan başka her şeyden izzet bekleyenler arasındadır! Diğer İslami camiaları rakip değil kardeşimiz kabul ederiz! Sadece cemaat olarak kendi sorunlarımızla değil ülkemizin, ümmetimizin ve dünyanın sorunlarıyla ilgilenmekteyiz! Bu ülke bizimdir! Bu hareket Türkiye’nin hareketidir, İslamcıdır ve yerlidir. Bu ülke bizimdir, Anadolu coğrafyası düşüncemizin mayalandığı yerdir. Hareketimizin hedefi toplumu takva eksenli değiştirmektir! Nitelikli fert, nitelikli kurum ve nitelikli toplum için çabalıyoruz. Niceliği niteliğe, niteliği niceliğe kurban edemeyiz." diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Daha sonra, Anadolu’daki kurumlarımızdan İMH Van Başkanı Servet ŞENGÜL, İMH Anakara Başkanı Hacı AYDEMİR ve İMH Erzurum Eğitim Komisyonu Başkanı Hüseyin AYDOĞDU canlı yayına bağlanarak, Kudüs ve Gazze’ye, salondaki ve ekran başındaki katılımcılara selamlarını ve mesajlarını ilettiler.

 

 

"Çağlar Değişir, Hakikat Değişmez" programı, Hüseyin İNCİ ve Mehmet AKKURT tarafından icra edilen ney ve kanun taksimi ile devam etti.

 

 

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda konuşan İMH Genel Başkanı Kemal ÖZDEN, "Filistin'deki mücadeleyi en güçlü şekilde desteklediklerini ve tüm dünya karşısında olsa da her zaman Müslümanlardan taraf olacaklarını belirtti."

 

 

Başkan Kemal ÖZDEN devamında, "Bizim için çağlar boyu değişmeyen hakikat tevhittir, İslam inancının Allah'a, Peygamber'e savaş açanlarla mücadele etmeye sevk ettiğine değinen ÖZDEN, "LGBT lobisinin tuzağına düşmüş herkesin talep etmesi halinde yardımcı olacağımızı beyan ediyoruz. Onlar bizim çalınmış çocuklarımız. Bu çirkinlikle mücadele edeceğiz. Dünyayı defalarca yok edecek nükleer silahlar birilerinin elinde olmasın! İnsanı fıtrattan uzaklaştıran ne kadar şey varsa son bulsun. İnsanlar inancını seçmekte özgür olsun!" ifadelerini kullandı.

 

 

Ardından, Batuhan AYBERS rahmetli Üstad Sezai KARAKOÇ’a ait "Fitne Bastırılıncaya Kadar Savaşın!" şiirini seslendirdi.

 

 

İMH Onursal Başkanı Mehmet GÜNEY Ağabey ise Hakikatin asla değişmeyeceğini kaydederek, "Çünkü hakikat bizim literatürümüzde Kur-an ve Sünnet'tir! Sabitelerimiz bizi sapmaktan korur. Allah'ın kader ve kazasına inanmış insanlar olarak asla müşkülata teslim olmayacağız. Her daim yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

 

Program, Hareketimizin tüm ihtisas kurumları yeni dönem faaliyetlerine başladıklarını duyurdu ve Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği, Sağlıklı İnsan Derneği (SİNA), Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma, Dayanışma Gençlik ve Spor Derneği (BESADER), Enderun Özgün Eğitimciler Derneği, İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (İnsan Vakfı) ve Hareket Spor Kulübü başkanlarına hediyeleri takdim edildi.

 

 

"Çağlar Değişir, Hakikat Değişmez" programı, Ali ACAR tarafından yapılan dua ile sona erdi.

 

Diğer Haberler