İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

''Geçmişten Bugüne'' Teşkilat ve Dostluk Kampı

25-07-2023

Anadolu Teşkilat Başkanlığı 2022-2023 döneminin son organizasyonunda tüm il yöneticilerinin katılımıyla Bolu Kargalı Gölcük mevkiinde Genç Hareket’e ait kamp alanında 3 günlük dağ kampı yapıldı.

''Geçmişten Bugüne'' Teşkilat ve Dostluk Kampı

Anadolu Teşkilat Başkanlığı "Geçmişten Bugüne Teşkilat ve Dostluk” Kampı

Anadolu Teşkilat Başkanlığı 2022-2023 döneminin son organizasyonunda tüm il yöneticilerinin katılımıyla Bolu Kargalı Gölcük mevkiinde Genç Hareket’e ait kamp alanında 3 günlük dağ kampı yapıldı.

Kamp, Anadolu Teşkilat Başkanı Ertuğrul Taşlı’nın bilgilendirme konuşmasıyla başladı.

Anadolu Teşkilat Başkanlığı üyeleri, il başkanları, il başkan yardımcıları ve il yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kamp, "Geçmişten Bugüne Teşkilat ve Dostluk” başlığında 21 Temmuz Cuma, 22 Temmuz Cumartesi ve 23 Temmuz Pazar günlerinde gerçekleştirildi.

Dostluk, kardeşlik, tefekkür, nefis tezkiyesi gibi kavramların öne çıktığı kampta; iller arası çadır ziyaretleri, okçuluk, voleybol, futbol, dart ve dağ yürüyüşü gibi sportif etkinlikler gerçekleştirildi.

Cemaatle kılınan namazların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasının ardından yapılan sohbetler, dualar ve okunan eskimeyen eski marşlarla gönüller şenlendi.

Kampın ikinci gününde; İMH YİK Başkanı Kemal Özden, Teşkilatlardan Sorumlu YİK Başkan Yardımcısı Muhammed Fesih Kaya, Eğitimden Sorumlu YİK Başkan Yardımcısı Muhammet Fatih Büyükkara, İstanbul Teşkilat Başkanı Erol Demir, İstanbul Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Çöpüroğlu ve eski yönetim kurulu üyesi Hüseyin Akça ziyaret gerçekleştirdi.

Mustafa Ekrem Doğan, İsa Keskin, Ahmet Temur ve Radi İlisu Hocalarımızın kıldırdığı namazlar ve Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle kalblerimiz mutmain olurken Kemal Özden, Muhammed Fesih Kaya, Âdem Ceylan ve Sami Kılınçlı Hocalarımızın gerçekleştirdiği sohbetlerle de “Düşünce ve Gönül Dünyamıza” seslendiler.

İlk gün yatsı namazına müteakiben Batı İç Anadolu Bölge Başkanı Âdem Ceylan Hocamız konuşmasında “Cuma Sûresinin ilk ayeti ile 9ve 10. Ayetlerinden yola çıkarak Tesbih ve Tevhid ilişkisinden bahsetti. Göklerde ve yerde bulunan her şeyin Allah’ı tesbih ettiğini, varlık denizinde Tevhid limanına tesbih ile ulaşılacağını belirtti.”

İkinci gün sabah namazında İMH Adana Üyesi Prof. Dr. Sami Kılınçlı Hocamız yaptığı konuşmada “İlmel Yakîn, Aynen Yakîn ve Hakkel Yakîn kavramları üzerinden Takva konusunu işledi. İhsan Makamını elde edinceye kadar kulluğun devamının farklı düzeylerdeki tezahürlerinden ve sorumluluklarından bahseden Kılınçlı, Müslümanlar Yakîn’i, Tevhidin hakikatine uygun ameller işleyerek elde ederken, kafirlerin ölünce ğayb Aleminin bilgisini yani Yakîn’i elde edeceklerini ifade etti.

İkinci gün öğle namazında YİK Başkanımız Kemal Özden konuşmasında; “Bir davet hareketi olduğumuzu, Davet çalışmalarımızı sadece dernek merkezleri ile sınırlandıramamamız gerektiğini, İslam’ı doğru öğrenmek ve başkalarına teklif etmek zorunda olduğumuzu, Vefakâr olmamız gerektiğini, etrafımızda güvenilir olarak tanınmamızın elzemliğini, Genç Hareket Kargalı Gölcük Kamp Merkezinde çok güzel bir ortam müşahede ettiğini, zaten Müslümanlar olarak dağlarla ilişkimizin Hz. Peygamber (sav) Efendimize dayandığını, Peygamberlik öncesinde Nur Dağı’nda Hira mağarasında yaptığı tefekkür ile peygamberliğe yani davet ve tebliğe hazırlanıp, ilk vahyi de burada aldığını, Hicret esnasında da bir dağa, Sevr Dağındaki bir mağarada gizlenerek 3 gün Mekkeli Müşriklerin takibatının gevşemesini beklediğini, Uhud Dağı’nda okçuların yerini terk etmesiyle başlayan süreçte de Uhud Dağı’ndaki bir mağaraya sığındığını, Hz. Musa’nın (as) da Tur Dağı’nda yüce Rabbimiz ile konuştuğunu, bu açıdan Müslümanlar için dağlar ve dağ ortamı önem arz ettiğini ifade etti.”

İkinci gün akşam namazında Teşkilatlardan Sorumlu YİK Başkan Yardımcısı Muhammed Fesih Kaya Hocamız da konuşmasında “Niyet Hadisini hatırlatarak Allah’ın yardımının kulun niyetiyle doğru orantılı olduğunu bu sebeple hem Hüsnü Zannımızı hem de Allah’ın Müslümanlara inayetinin (yardımının) ziyadeleşmesi ve tecellisi konusunda   gayretimizi artırmamız gerektiğinin altını çizdi.”

Üçüncü gün sabah namazında İMH Erzurum Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Aydoğdu Hocamız konuşmasında; “İhsanı elde etmek için hikmete dayalı bir yürüyüş gerçekleştirmemiz gerektiğini, amel, bilgi, teknik ve tezkiyenin hikmetin sac ayakları olduğunu ifade etti.”

Kampta fotoğraf ve video çekimlerini gerçekleştiren Medeniyet TV’den Metehan Boz, Muhammed Yasin Çelik’e ve kamptaki tüm hizmetleri gerçekleştiren Genç Hareket İstanbul Başkanı Abdulkadir Kızılboğa ve ekibine gönülden teşekkür ediyoruz.

 

 

Diğer Haberler