İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Sürgün Dergisi Ödül Töreni ve Tanıtım Programı Yapıldı

14-06-2023

Sürgün Dergisi Ödül Töreni ve Tanıtım Programı Yapıldı

Sürgün dergi yayın hayatına başladı.

 “Ve sürgünle başladı hayat...” çıkışıyla yayın hayatına başlayan Sürgün dergisinin ödül töreni ve tanıtım programı İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Merkez’inde birçok yazarın da katılımıyla icra edildi. Programın açılış konuşmasına İMH Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Kemal Özden, genç kalemlere fırsat vermenin öneminden bahsederek, “Sürgün ilk çıkardığımız dergi değil, son dergimiz de olmayacak. İnsicam ile birlikte genç yazarları da destekleyen uzun soluklu bir çalışma olacaktır.” dedi.

 

 

Sürgün dergi genel yayın yönetmeni Mehmet Bulayır ise gençlerin yazdığı bir dergi fikrinin ortaya çıkmasında kıymetli dostu Merhum Akif Emre’nin etkili olduğundan bahsetti. “Gençlerin yazdığı bir dergi fikri beni çok heyecanlandırıyordu. Zira Akif Emre abi, ‘Bulunduğun görevde gençlere miras olarak bırakacağın bir iş yapmanı dilerim’ demişti. Bugün karşınızdahenüz yeni devraldığım İMH kültür komisyonu başkanı ve Sürgün dergisi genel yayın yönetmenisıfatıyla bu konuşmayı yaparken, bu amaca hizmet eden bir kapı aralamış olmanın heyecanını yaşıyorum.

 

 

 

Mensubu olduğumuz Medeniyet bu yüzyılda kültürel bir varlık sancısı çekiyor. Nedeni ise Medeniyetimizin temel dinamiği olan kültür havzamızı besleyen neredeyse bütün Edebi nehirlerin suyunun bize yapancı dağların yamacından doğmasıdır.

Dolayısıyla dergi ekibi olarak en önemli meselemizin kendi dağlarımızdan doğan su ile kendi tarlamızı sulamak olduğunu düşünüyoruz. 

İşte bu amaçla yola çıkan dergimizde, bizim suyumuzla serinlemiş, genç kalemler sürgün verecekbuna bütün kalbimle inanıyorum.

Sürgün dergimizin ilk sayısıismine yakışır bir şekilde açtığı yarışmada ödül almış sürgün temalı eserler ile yayın hayatına başlıyor.

Dergimizde sadece otuz beş yaş altı gençlerineserleri yer alacak. Bu mecranın genç arkadaşlar için bir mektep olmasını arzu ediyor, katkılarınızı bekliyoruz.”

Genç kalemleri, “Bahar geliyor, sürgün veriyor kelimelerimiz” çağrısıyla ulusal bir yarışmada buluşturan Sürgün derginin “Sürgün” konulu şiir, öykü ve deneme yarışmasının kazananları ise şöyle:

 

Deneme alanında:

  1.           Rumeysa Akman
  2.           Muhammed Berk Güldür
  3.           Şeyma Yılmaz Cebeci

 

Mansiyon:

             Hikmet Şeyhanlıoğlu

             Zeyneb Rabia Aktüre

 

  Öykü alanında:

  1.              Sefa Fırat
  2.              Hasret Gürel
  3.              Zeynep Kaya

 

 Mansiyon:

                     Abdülmelik Bayir

                      Reyhan Özsoy

 

Şiir alanında:

  1.               Ayşe Zülal Günay
  2.               Ayşe Şimşek
  3.               Batuhan Aybers

 

Mansiyon:

                 Firdevs Gülşahin

                Betül Arı oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler