İhtisas Kurumları
SİNA

SİNA

Sağlıklı İnsan Derneği

WEB SİTESİNE GİT
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Zamanını Aşan Miras: ‘İpek Yolu’ Sergisi ve Paneli – Bakü

18-10-2024

Zamanını Aşan Miras: ‘İpek Yolu’ Sergisi ve Paneli – Bakü

İnsan ve Medeniyet Hareketi Bahariye Sanat Atölyeleri’nin; Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Hazar Üniversitesi, Bakü Resim Galerisi ve Müze Merkezi Sanat Galerisi’nin desteğiyle gerçekleştireceği uluslararası “Zamanı Aşan Miras: İpek Yolu” sergisi ve paneli, 22 Ekim 2024 tarihinde Bakü Müze Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Bu etkinlik, Türkistan coğrafyasının kültürel zenginliklerini, medeniyetler arası bağları ve ortak mirası sergileyerek Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Türk dünyası ile ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. İpek Yolu güzergâhından gelen 41 sanatçı, tarihin izlerini taşıyan eserleri günümüze ulaştırmak için buluşuyor. Sergide; hat, tezhip, minyatür, kat’ı, ebru, kalem işi, ahşap oyma, sedef kakma, çini, mücevher ve özel “İpek Yolu” kokusu gibi eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Etkinlik Programı

22 Ekim 2024

13:00: Sergi açılışı

14:30: Panel

- Başkan: Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu
- Prof. Dr. Okan Yeşilot: “İpek Yolu’nun Alternatif Güzergâhı: Zengezur Koridoru”
- Prof. Dr. Fırat Purtaş: “İpek Yolunda Türk Medeniyetinin Yükselişi ve Türk Devri”
- Doç. Dr. Araz Aslanlı: “Tarihi İpek Yolu’nun Bir Parçası Olarak Transhazar İşbirliği”
- Doç. Dr. Telman Nusretoğlu: “İklim Krizlerinin İpek Yolu Hafızası Üzerindeki Etkisi ve Türk Devletlerinin İşbirliği”

23 Ekim 2024

11:00: Atölye Çalışmaları

- Hat sanatı: Ferhat Kurlu
- Kat’ı sanatı: Meryem Güney
- Ebru sanatı: Hikmet Barutçugil
- Minyatür sanatı: Gülçin Anmaç

Sergi, 22-26 Ekim tarihleri arasında her gün saat 10:00-18:00 arasında ziyaret edilebilir. Açılış konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Sayın Cahit Bağcı yapacak. Etkinliğe ilgili ülke elçileri, rektörler, akademisyenler ve sanatçılar da katılacaktır.

Sergi kapsamında, İpek Yolu’nun tarihini, medeniyetlerini, sanatını ve ticaretini ele alan akademik sunumların yer aldığı bir sempozyum kitabı da katılımcılara sunulacaktır.

Tarih, kültür ve sanat meraklılarını bu eşsiz sergiye bekliyoruz.

Adres:
Neftçiler Prospekti 49, Müze Merkezi Sergi Galerisi, 4. Martaba, Bakü

Diğer Haberler