İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Sosyal İnovasyon Fikir Maratonu Ödül Töreni Gerçekleşti

14-01-2024

4 Aralık 2023’te gerçekleşen Sosyal İnovasyon Fikir Maratonu Innovathon'un ödül töreni lise öğrencilerinin yoğun katılımıyla Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleşti.

Sosyal İnovasyon Fikir Maratonu Ödül Töreni Gerçekleşti

Program Kerem Akbulut tarafından icra edilen Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

 


Gençliği temsilen İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hüseyin Şahin'e söz verildi. Sonrasında, sırasıyla, İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Başkanı Kemal Özden,

 

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür

 

 

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan konuşmalarını gerçekleştirdi. 

 


Açılış konuşmalarının ardından, İnsan ve Medeniyet Hareketi Sosyal İnovasyon Birimi Başkanı Ercan Mayaer,  birimi hakkında bilgi vererek hayata geçirdikleri s-okul, siyep ve innovathon projelerini tanıttı. Programda projelerle ilgili video gösterimleri de büyük ilgi gördü.

 


Ardından ödüllere geçildi. Mansiyon ödüllerinin sahiplerini bulduğu bölümde, projeleriyle dikkat çeken Âlâm-ı Fikr, Yeni Dünya ve Öktenler takımları 2.000'er Türk Lirası ile ödüllendirildi.
Sancaktepe Teknoloji AİHL’den Ahmet Fırat Özoğlu, Muhammed Burak Akkılıç, Hasan Bedirhan Çolak ve Kaan Köyiçi’nden oluşan “Âlâm-ı Fikr” takımı “TTKM (Türkiye Toplumsal Kalkınma Modeli)” projesiyle,
Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız AİHL’den Elif Akçam, Berra Ersin, Sude Akkaya ve Bilge Betül Aktürk’ten oluşan “Yeni Dünya” takımı “Verim Göçü” projesiyle,
İstanbul Recep Tayyip Erdoğan AİHL’den Abdulkadir Özyüksel, Ahmed Fevzi Eravcı, Ahmet Hamza Kesdi ve Yunus Emre Akın’dan oluşan” Öktenler” takımı “USGB (Uluslararası Sığınmacı ve Göçmen Birliği” projesiyle mansiyon ödüllerine layık görüldü.

 

 

İlk üçe giren takımların açıklandığı anda katılımcılarda heyecan doruğa çıktı. 
Sancaktepe Teknoloji AİHL’den Muhammet Burak Kara, Salih Eymen Şan, İbrahim Alshoura ve Kerem Çiçek’ten oluşan “Fekr-i Ufuk” takımı “Muâhat” projesiyle üçüncülüğü kazanıp 4.000 Türk Lirası ödülün sahibi oldu.

 


Beyoğlu AİHL’den Emre Yusuf Durmuş, Enes Durgun, Ahmet Yaşar Boyraz ve Emin Gür’den oluşan “Uygur” takımı “Eğitimde Aşamalı Reform” projesiyle ikinciliği kazanıp 6.000 Türk Lirası ödülün sahibi oldu.

 


Kartal AİHL’den Ali Ömer Kalfa, Enes Ordukaya, Muhammed Atıf Bayram ve Muhammed Tarık Kalaylar’dan oluşan “Osmanlıspor” takımı “Hayaldi Meslek Oldu” projesiyle birinciliği kazanıp 10.000 Türk Lirası ödülün sahibi oldu.

 


Program toplu fotoğraf çekimi ve iyi niyet temennileri ile nihayete erdi. 

 

 


Desteklerini esirgemeyen; İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Başkanı Kemal Özden ve yönetim kurulu üyelerine, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve projeye akademik destek verip jürisinde de yer alan kıymetli hocalarımız Prof. Dr. Faruk Bal, Prof. Dr. İsmail Ermağan, Rektör Danışmanı Ali Ramazan Tak'a, Dr. Öğretim Üyesi Cenk Beyaz ve Dr. Öğretim Üyesi Züleyha Sayın'a, Enderun Özgün Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Dağ ve yönetim kurulu üyelerine, Medeniyet TV Genel Yayın Yönetmeni Cem Şenel ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Heyecanımıza ortak olup programda yanımızda yer alan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan'a, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür'e, Sosyal Hizmetlerin duayen ismi İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tomanbay'a teşekkür ederiz.
Ayrıca; programın icra edilmesinde emek veren İnsan ve Medeniyet Hareketi Sosyal İnovasyon Birimi'nin kıymetli üyelerine ve organizasyonda emeği geçen öğrenci kardeşlerimize de teşekkürler. 
Teşekkürün en büyüğü ise; "güzel bir gelecek için hayâl et" çağrımıza olumlu cevap vererek yarışmaya katılan ve programda da bizleri yalnız bırakmayan liseli kardeşlerimizedir.

 

Diğer Haberler