İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Sorun Küresel Çözüm Küresel

25-03-2020

Ülkemizin ve tüm dünyanın Korona Virüsünden en az zararla kurtulmasını diliyoruz.

Sorun Küresel Çözüm Küresel

2020 yılında dünyamız tarihi bir dönemece girdi. Çin’de ortaya çıkan Korona virüsü dünya geneline yayılarak ülkeler ve yönetimler için aşılması güç bir kriz haline geldi.  

Ülkemiz de Korona salgınını en zararsız şekilde atlatmak için amansız bir mücadele veriyor. Sağlık sisteminin kilitlenmemesi ve salgının kontrol altına tutulması için pek çok tedbir alındı ve alınmaya devam ediyor.

Alınan tedbirlere harfiyen uymak bir vatandaş olarak yerine getirmemiz gereken en önemli sorumluluktur. Ülke ve millet olarak ortak akılla hareket edersek bu krizi en kısa sürede atlatabiliriz.

Korona virüsü kimi ülkeler için bir insanlık dramına dönüştü. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerde bile sağlık sistemi kilitlendi. İtalya’da hastaneler dolduğu için belli yaşın üzerindeki hastalara sağlık hizmeti verilemiyor.

İspanya’da bir bakım evinde kendi kaderine terk edilmiş yaşlıların bulunması, bazı yaşlıların yattıkları yerde kimsesizlikten ölmeleri nasıl bir insanlık dramıyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Korona virüsü, dünya milletleri için politik mülahazaları bir kenara bırakarak ortak mücadele edilmesi gereken bir sorun iken Amerika’nın bazı ülkelere uyguladığı ambargoyu sürdürmesi kabul edilemez.

Kendi halkını Korona virüsünden korunmak için gerekli tedbirleri almayan Amerika’nın başka ülkelerin sağlık ve tıbbi malzeme almasına engel olacak şekilde ekonomik ambargoyu sürdürmesi insanlık suçudur.

ABD, bu süreçte İran, Venezüella, Küba gibi ülkelere karşı uyguladığı ekonomik yaptırımları bir an önce kaldırmalıdır. Dünya üzerinde tüm ülkeler virüs salgınından kurtulmadan başka ülkelerin rahat etmesi mümkün değildir.

Küresel bir sorun haline dönüşen Korona virüsünden kurtulmak için ülkelerin düşmanlıkları bir kenara bırakması gerekiyor. Korona Virüsüne karşı tüm ülkeler sıkı bir dayanışma göstererek ortak mücadele vermelidirler. Korona virüsü küresel bir sorun olduğu için çözüm yolları da küresel olacaktır.

Başta ülkemizin ve tüm dünyanın bu virüsten en az zararla kurtulmasını diliyoruz. Rabbimizden Şafi ismiyle tecelli ederek kulları eliyle insanlığı bu virüsten kurtaracak şifalar halk etmesini niyaz ediyoruz.

Kemal ÖZDEN
İnsan ve Medeniyet Hareketi YİK Başkanı

Diğer Haberler