İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Orman Yangınlarıyla İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

06-08-2021

İnsani Yardım Seferberliği İlan Ettiğimiz Basın Açıklaması Düzenlendi.

Orman Yangınlarıyla İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

Son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili insani yardım seferberliği ilan ettiğimiz basın açıklaması düzenlendi. İMH Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Kemal ÖZDEN, ORFAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet YERLİ, İnsan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan AKTAŞ ve Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan ÇOKÇA’nın katılımlarıyla Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirildi.

İMH YİK Başkanı Kemal ÖZDENaçıklamasında “yangınlar yanarken burada sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeliyiz. Yaraların kapatılması için kardeşlerimizin yanına olacağız ve yerimizi alacağız,benim ormanım senin ormanın diye bir şey olamaz. Bu dünyanın ortak değeridir. Yaşamaya hakkı olan diğer canlılar da var! diyerek çok sayıda gönüllü ve yardım ekibi ile bölgede olunduğunu belirtti.

ORFAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet YERLİ, orman savunması vatan savunması ile eşdeğerdir. Milli servetimiz, gelecek kuşaklara emanetimiz yanıyor! %88'i insan kaynaklı bu yangınlara karşı sorumluluklarımız var diyerek ormanlarını anayasa ile koruyan tek ülke olduğumuzu vurguladı. Yanan yerler imara açılacak mı sorularının cevabını da "kesinlikle açılamaz!" Yanan ormanların yerine başka orman yetiştirilir, bu kanunlarla belirlenmiştir! şeklinde verdi. “Kızılçam kolay yanan fakat eski haline en çabuk dönebilen yegâne ağaçtır. Bu ağaçlar geri gelecek ama manipüle edenlerin onurları geri gelecek mi?” sorusuyla mevzunun gündem ediliş üslubuna bir eleştiri getirdi.

İnsan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan AKTAŞ, ekiplerimizle yangın bölgesindeyiz diyerek yapılan ve yapılması planlanan yardım ve destek faaliyetlerine değindi. Şu an önceliğin “insanî yardım” olduğunu vurgularken Eyüpsultan’da destek kermesi yapıldığının ve bölgedeki okullara kırtasiye yardımı yapılacağının haberini verdi.

Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Necdet BALCI: “Artık insanlığın doğayla adil bir anlaşma yapması gerekiyor! “ vurgusunu yaptı.

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan ÇOKÇA, “Gönüllü aile danışmanı ve psikologlarımızla bölgede danışmak isteyen bütün insanımıza destek vereceğiz.” dedi.

Diğer Haberler