İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Onlar da Can Taşıyor!

08-04-2020

Sokakta yaşayan hayvanları unutmayalım. 

Onlar da Can Taşıyor!
Koronayla mücadele ettiğimiz şu günlerde virüsün yayılmaması için zorunlu olmadıkça evlerimizden dışarı çıkmıyoruz. Bizler korunaklı, sıcak evlerimizde yaşarken dışarıda hayatlarını sürdürmek zorunda olan sokak hayvanları var.
 
Merhameti şiar edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak sokak hayvanlarını koruyup gözetmemiz gerekiyor. Kısa süreliğine de olsa evlerimizden çıkarak kapı önlerine sokak hayvanları için bir tas su, bir tabak yemek koymalıyız. 
 
Bizim inancımız tüm yaratılmışlara Allah'ın (c.c.) emaneti olarak bakar. Allah'ın rahmeti yeryüzündeki tüm yaratılmışları kuşatmıştır. İslam ahlakına sahip biri dünyanın dengesini bozacak şekilde davranmaz. Bitkilerin ve hayvanların yaşadığı çevreyi talan edecek tutumlardan uzak durur. 
 
Geçmişte yeryüzünde merhamet medeniyeti kuran ecdadımız asırlar önce sokak hayvanlarını koruyup gözetmiş, hayvan barınakları, hayvan hastaneleri, kuş evleri yapmıştır. 
 
Kanadı kırık leyleklerin tedavisi, yaralı atların iyeleştirilmesi, dağda aç kalan hayvanlara et verilmesi için vakıflar kurulmuştur. Çeşmelere hayvanların sulanması amacıyla yalaklar yapılmış, mezarların üzerine kuşların su içmesi için küçük tekneler yerleştirilmiştir. 
 
Yeryüzü yeniden Müslüman bir zihin dünyasıyla inşa edilmeye muhtaçtır. Son iki yüzyılda insanlık bitmek tükenmek bilmeyen bir hırsla yeryüzü kaynaklarını talan etti. Belkide Korona virüsü tüm insanlığı evlerine hapsederek yıllardır hoyratça tabiatı bozan insanın kendini sorgulamasını istiyor. 
 
Savaşa giderken yol üzerindeki ağaçlara zarar vermeyen, hayvanlara, kadınlara, yaşlılara, çocuklara, eman dileyenlere merhamet gösteren bir inancın temsilcileri olarak üzerimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. 
 
Merhameti önce kendi aramızda yaygınlaştırmalı daha sonra tüm yaratılmışları kuşatacak bir rahmet iklimini yeniden tesis etmeliyiz. 
 
Kemal ÖZDEN
İnsan ve Medeniyet Hareket YİK Başkanı
 
 
 
 

Diğer Haberler