İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği Açılış Programı

26-12-2019

Mutlu Ailenin Şifreleri semineriyle yeni faaliyet dönemine başladı.

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği Açılış Programı

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği, yeni faaliyet dönemine düzenlediği açılış programıyla başladı. 

Aileyi merkeze alan çalışmalar yürüten Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği, faaliyetlerini bundan böyle genel merkezimiz Bahariye Mevlevihanesinde sürdürecek.

07 Aralık Cumartesi günü düzenlenen açılış programı Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın sunuculuğunu gerçekleştiren Mutlu Aile Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem İPEK, salondakilere Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği adına hoşgeldiniz konuşması yaptı.



Programda kürsüye davet edilen Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği Başkanı Meryem TERZİ salondakilere hitap etti. Konuşmasında Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneğinin geçmişten günümüze gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan bahseden Meryem TERZİ, derneğin bundan sonra düzenleyeceği faaliyetleri anlatarak Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneğinin gelecek ufkunu ortaya koydu.



Daha sonra İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Kemal ÖZDEN kürsüye gelerek başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneğine katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.



Ülkemizde giderek yara alan aile kurumunu güçlendirmek için yapılacak çalışmaların önemine değinen Kemal ÖZDEN, eşler arasında saygı ve sevginin hakim olduğu, çocukların huzur içinde bulunduğu mutlu bir ailenin toplumun en önemli yapı taşı olduğunu belirtti. 

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından eski ve yeni yönetim kurulu üyelerine hediye takdiminde bulunuldu.



Programın seminer bölümünde İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Zeyd GERÇİK sahneye gelerek Mutlu Ailenin Şifreleri konulu sunum gerçekleştirdi.



İnsan Nisyan İle Malüldür.
Konuşmasına insan kelimesinin anlamlarından bahsederek başlayan Dr. İbrahim Zeyd GERÇİK, insanın nisyan ve ünsiyet özelliklerini anlattı. Unutkanlık ve yakınlık kurma yönleri bulunan insanın yaşadığı olumsuzlukları unutarak güzel şeyleri hatırlarsa mutluluğu yakalayabileceğini ifade etti.

Mutlu bir ailenin şifresi güven duygusudur.
İnsanoğlunun anne rahmine tutunarak hayata başladığını ifade eden Dr. İbrahim Zeyd GERÇİK, sözlerine şöyle devam etti: "İnsanoğlu hayata iyi tutunabilirse, iletişime geçtiği kişilerle iyi bağlar kurabilirse gerçek mutluluğu yakalayabilir. Bir kişinin en iyi tutunacağı bağ kuracağı yer eşidir, ailesidir. Mutlu bir ailenin şifresi güven duygusudur. Güven duygusunun oluşabilmesi için aile bireylerinin şüphe, korku ve kaygıdan uzak durması gerekir."



Fedakarlık büyük bir erdemdir.
Diploma almak için üniversite bitirmek gerekiyor ama evlilik cüzdanı almak için herhangi bir okul bitirmek gerekmiyor diyen Dr. İbrahim Zeyd GERÇİK, evlenmek için psikolojik bir hazırlık yapmayan bireylerin evlendikten sonra birbirleri için fedakarlık yapmaya, birbirlerinin eksik yönlerini kapatmaya yanaşmadıklarını ve evliliğin bir çatışmaya dönüştüğünü ifade etti.

Emanetin kıymeti bilmezsek onu kaybederiz.
Dr. İbrahim Zeyd GERÇİK konuşmasın şu meyanda cümlelerle sürdürdü: "Emanet bilincini kuşanmak çok önemlidir. Hayatta bize verilen herşey bir emanettir. Sağlığımız bir emanettir, zenginliğimiz bir emanettir, eşlerimiz bir emanettir, çocuklarımız bir emanettir. Eğer emanet bilincine sahip olmazsak ve emanetin kıymetini bilmezsek bize verilen emanetler elimizden alınacaktır.

Hayat, üzülecek kadar uzun değil.
Nefes alıyor olmanın, sevdiklerimizle yaşıyor olmanın kıymetini bilmeliyiz. İnsan dünyaya beyaz bir bez (kundak) geliyor ve yine beyaz bir bez (kefen) içinde bu dünyadan göçüyor. Geçirdiğimiz zamanın kıymetini bilmeliyiz. Bu dünya birbirimizi kıracak, birbirimizi üzecek kadar uzun değil. Hiçbirşeyi içinizde tutmayın içinize atmak sizi katılaşatırır. Öfkeyi içinize atarsanız o zamanla nefrete dönüşecektir. Tutmak değil paylaşmak insana huzur verir. İnsan paylaştıkça hafifler, paylaştıkça rahatlar, paylaştıkça mutlu olur. 

Aşırı koruyuculuk özgüven duygusunu örseler.
Merhamet ve adalet dengesinin sağlanamadığı bir ailede huzur bulmak zorlaşıyor. Anneler, babalar çocuklarına aşırı merhamet gösterdiği zaman onların kendi ayakları üzerinde durmalarına engel oluyorlar. Çocuklarımıza karşı aşırı koruyucu tutumlar takınmak onların özgünvenlerine zarar veriyor.



Eşler birbirini olduğu gibi kabullenmelidir.
İnsan iletişiminde koşulsuz kabul çok önemli bir yere sahiptir. Karşındaki insanı olduğu gibi kabullenmek, onu değiştirmeye çalışmamak çok önemlidir. Eşler birbirini olduğu gibi kabul ederse birbirlerini değiştirmeye çalışmazlarsa mutlu olabilirler. Karşımızdaki insanın beğenmediğimiz yönleri olduğu gibi beğendiğimiz yönleri de vardır. Önemli olan beğendiğimiz yönlerini öne çıkarıp onu herşeyiyle kabul edebilmektir."




Programın sonunda Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Orhan ÇOKÇA, Dr. İbrahim Zeyd GERÇİK'e hediye takdim etti. 

Diğer Haberler