İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İNSİCAM Dergisi 7. Sayısı Çıktı

02-09-2021

Her Ay Düzenli Olarak Yayınlanan İnsicam Dergisinin 7. Sayısı Çıktı.

İNSİCAM Dergisi 7. Sayısı Çıktı

Dergiyi okumak için buraya tıklayınız.

Mün’im olanın adıyla….

Kıymetli okuyucularımız, yeni bir sayımızla huzurlarınızdayız. Huzurunuza vesile olmasını niyaz ederiz.

Geçtiğimiz aylar, yandığımız aylardı; ormanlarımız, canlarımız, ciğerlerimiz yandı. Bugünümüz yandı, geleceğimiz yandı. Kimin yaktığı, neden yandığı hiç önemli değil. Çünkü yanan önemliydi, biz önemliydik, toprağımız, ormanlarımız önemliydi. Yanan o ormanlarda, yanan toprağın altındaki ve üstündeki milyonlarca hayvan önemliydi. Onların hepsi Rabbimizi tesbih eden, ona ibadet eden varlıklardı. Milletçe üzüldük.

Malum, canlılar bir çevre içinde yaşarlar. Sağlıklı bir çevre, hayat için zorunludur. Bundan dolayı mezkûr konuyu ele alalım, uzmanların, yazarların görüşlerini, değerlendirmelerini paylaşalım istedik. Aslında bu konuyu, müsilaj vesilesiyle geçen ay işleyecektik. Nasip bu aya imiş. Tabiat, çevre hususunda duyarlık oluşturmada bir nebze katkımız olursa kendimizi bahtiyar hissedeceğiz. Mün’im olan Rabbimizin ihsan ve ikramlarını korumak, bizden sonrakilere aktarmak, İslamî ve insanî vazifedir.

İslam dünyasının en hassan bölgelerinden biri olan Afganistan’da yaşanan son gelişmeler, dünyanın her yerindeki Müslümanları heyecanlandırdı, umutlandırdı. O topraklardaki kardeşlerimizin son elli yıldır yaşananlardan ders alarak ülkelerinin maslahatları doğrultusunda hareket etmelerini temenni ediyoruz. Allah’tan niyazımız, budur. Afganistan her açıdan yorgun, bitkin bir ülke. Bu yorgunluğun altında büyük bir enerjinin yattığını biliyoruz. Afganlı Müslümanlar akl-ı selim ile hareket ettiklerinde hem kendileri huzura, güvene, feraha erecekler hem de diğer kardeşlerini hayal kırıklığından kurtaracaklardır. Rabbimiz, dünyanın her yerindeki Müslümanlara basiret, feraset ve istikamet nasip etsin.

Ağustos ayında İskoçyalı bir Müslüman vefat etti: Abdülkadir Sufi. Merhumun yazdıklarıyla, kitaplarıyla 1980li yıllarda tanışmıştık. Birçok insanımız düşüncelerinden etkilenmişti. Çünkü farklı, değişik, özgün ve çarpıcı görüşleri vardı. Kendisine Cenâb-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz.

Son iki yıldır pandemi sürecinde eğitim hayatımız büyük yara aldı. Yeni dönemde şartların yüz yüze eğitime imkân verecek şekilde olmasını temenni ediyoruz.

Daha sağlıklı, daha huzurlu günlerde buluşmak umuduyla Mün’im olan Rabbimize emanet olunuz.

Mustafa ÖZEL
Genel Yayın Yönetmeni

Diğer Haberler