İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İNSİCAM Dergisi 15. Sayısı Çıktı

01-05-2022

İNSİCAM Dergisi 15. Sayısı Çıktı

DERGİYİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ: www.insicam.net

Rahmân ve Rahîm olanın adıyla.

Erhamü’r-Râhimîn(merhamet edenlerin en yücesi), Hayru’r-Râhimîn (merhamet edenlerin en iyisi) olan Rabbimiz, ne yücedir! Bunca isyana, bunca tuğyana, bunca zulme rağmen kullarından rahmetini, merhametini, nimetini, ihsan ve ikramını esirgememektedir. Eğer biz insanların hem O’nun hakkına hem de kendi türdeşlerimizin hakkına yaptığımız tecavüze baksa anında hak ettiğimiz, müstahak olduğumuz cezaya çarptırır, helake uğratır. Ancak sonsuz merhametinin gereği, daima mühlet ve imkân vermektedir.

Savaşın sebebi merhametsizlik, yoksulluğun sebebi merhametsizlik, açlığın sebebi yine merhametsizliktir. “Her türlü kötülüğün sebebi merhametsizliktir.” desek, yanlış bir şey söylemiş olmayız. Diğer bir deyişle bazı insanların açgözlülüğü, hırsı, bencilliği, doymak bilmeyen iştihaları yüz yüze bulunduğumuz sorunların temel kaynağıdır. İnsanın merhametsizliği, sadece kendisiyle, kendi cinsleriyle sınırlı değildir. Bundan hayvanlar da, tabiat da yeterince nasibini almaktadır.

Yüzyılın insanı açtır, en çok da merhamete açtır. Merhamete muhtaçtır. Merhamete doysa, merhametle dolsa hem kendisi hem de çevresi rahat ve huzura erecektir. Baharı teneffüs ettiğimiz, baharı her yerde en güzeliyle yaşadığımız şu ayda dergimizde önce merhamete dair yazılar hazırladık, merhametsizliğimize bir nebze ket vurur diye.

Sezai Karakoç’un “İslâm idealini tüm bir tez olarak alıp savunan ilk kimse” olarak vasfettiği Üstad Necip Fazıl (26 Mayıs 1904-25 Mayıs 1983), Rabbine kavuşalı önümüzdeki sene, kırk yıl olacak. Sessizliğin, yüreksizliğin her yeri kapladığı bir zamanda İslam’ı, gür sesiyle yazarak, konuşarak anlatan, bunun çilesini çeken, mahkemelerde, hapishanelerde süründürülen Üstad’ı da hatırlayalım istedik. Rahmet olsun.

Bu sayıda iki dosya ile çıktık karşınıza. Planlamadık ama böyle oldu. Güzel de oldu. Umarız beğenirsiniz. Son yazımız, son zamanlarda gençlere değer veren, yol gösteren, onları önemseyen mühim bir şahsiyet Âkif Emre (23 Mayıs 2017-23 Mayıs 2017) hakkında. Rahmetle anıyoruz kendisini.

Kur’an, oruç, teravih ayı Ramazan bitti, bayrama eriştik, hamdolsun. Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin, önümüzdeki yıl bizleri yeniden bu mübarek aya kavuştursun.

Ramazan Bayramınızı tebrik eder, size, ülkemize, İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ederiz.

Haziran sayımızda buluşmak üzere Rahmân ve Rahîm olana emanet olunuz.

Genel Yayın Yönetmeni
Prof. Dr. Mustafa Özel

 

Diğer Haberler