İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 8. Sayı Çıktı!

04-10-2021

İnsicam Dergisi 8. Sayısı Okurları ile Buluştu

İnsicam 8. Sayı Çıktı!
 
Alîm olanın adıyla. 
 
Kıymetli okuyucularımız, sizleri bir sonbahar selamıyla selamlıyoruz. Yazın bereketli aylarını arkada bıraktığımız şu günlerde hüznün baskın olduğu zamanları yaşıyoruz. Rabbimizin her mevsimi, her ayı, her günü ayrı bir güzel. Tabii ki güzel bakmasını bilene, güzeli görebilene.
 
Ülkemizde eylül ve ekim ayları, eğitim-öğretim hayatının hareketlendiği, bereketlendiği aylardır. Eylülde ilk ve orta dereceli okullar açılır. Üniversitelerin bir kısmı eylül sonunda, bir kısmı da ekimde kapılarını öğrencilere açar. 
 
Ekim sayımız, okullarımıza, derslerimize, eğitim sistemimize dair yazıların öne çıktığı bir sayı oldu. Takdir edersiniz ki, her konuyu, her sorunu, her alanı ele almak, tartışmak, çözüm önerilerinde bulunmak bir derginin sınırlarını aşar. Eğitim meselemiz, kadim bir konudur. Özellikle son bir iki yüzyıldır gündemin değişmez maddelerinden biridir. Millî Eğitim Şûrası'nın 1-3 Aralık 2021 günlerinde 20. kez toplanacak olması, konunun ehemmiyetini göstermektedir. Dergimiz İnsicam’da belki de ilk kez bu kadar yazar aynı konuyu değişik açılardan değerlendirmeye çalıştı. Konuya bir nebze de olsa ışık tutabildiysek, ne mutlu bize!

Değişmeyen diğer bir gündemimiz de İslam Âlemi, Müslümanların yaşadığı topraklar. Bu bağlamda Dr. Fahri Solak ile Orta Asya Türk Cumhuriyetleri üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi ilgiyle okuyacağınızı ümit ediyoruz. Afganistan, Çin, Somali de bu sayıda dertlendiğimiz topraklardan.
 
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ve muhterem ashabının (Allah hepsinden razı olsun.) örnekliği bizim için zaman ve mekân üstüdür. Önceki sayılarımızda olduğu gibi ekim sayımızda da yolumuzu, önümüzü aydınlatıyorlar.
 
Mutlak ve hakiki bilginin sahibi ve kaynağı olan, kullarına ilminden, bilgisinden bahşeden, öğreten; bunun için Peygamber ve Kitap gönderen Yüce Allah’a emanet olunuz.
Kasım sayımızda buluşmak üzere sağlıcakla kalınız.
 
Mustafa ÖZEL
Genel Yayın Yönetmeni

Diğer Haberler