İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 6. Sayı Çıktı!

03-08-2021

İnsicam dergisi Ağustos sayısını okurlarına sundu.

İnsicam 6. Sayı Çıktı!

Dergiye buradan ulaşabilirsiniz. www.insicam.net 

Fettâh olanın adıyla.

Ağustos ayı, Müslümanlar için ayrı bir ehemmiyete sahiptir. Selçuklu askerleri, Sultan Alparslan komutasında 26 Ağustos 1071’deki Malazgirt Muharebesi ile Anadolu’ya bir daha çıkmamacasına doğudan girdiler. Zamanın halifesi Kâim-Biemrillâh’ı, giydiği beyaz elbiseyle “Ölürsem kefenim olsun” diyen komutan Alparslan’ı ve askerlerini rahmetle, minnetle anıyoruz. Emanetlerine sahip çıktığımızı beyan ediyoruz. Hepsinin ruhu şâd olsun.

Bu sayımızda yüzyılların en önemli kültür taşıyıcısı, edebiyatın muhafızı olan kitabı gündeme aldık. Dünyanın yaşamakta olduğu değişimin, dijitalleşmenin kitabın geleceğini nasıl etkileyeceğini çeşitli açılardan ele almaya çalıştık. Yayıncılardan, yazarlardan görüşler aldık. Söyleşi yaptık. Bazı yazarlarımız da konuyu değişik açılardan değerlendirdiler. Kitapsız bir dünya düşünülemez, diyoruz. Kitap dün vardı, bugün de var, yarın da elbette olacak. İlgiyle okuyacağınız yazılar sizi bekliyor.

Bu sayımızda 80’lerin ortasında yayın hayatına başlayan efsane dergi İkindi Yazıları’nın tıpkıbasımını gerçekleştiren kıymetli yazar Duran Boz ile yaptığımız mülakatı ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz. 131 sayı çıkan derginin büyük bir mektep vazifesini icra ettiğini de hatırlatmak istiyoruz.

1 Temmuz 2021 tarihi ile birlikte pandemi süreci farklı bir boyuta girdi. Görünen o ki toplum olarak rehavete kapıldık. İyi gitmekte olan veriler, tekrar olumsuz bir nitelik kazanmaya başladı. Her şeyin başı sağlık diyor, bu müzmin hastalığa karşı gereken tedbirleri alarak hem kendimizin hem de toplumumuzun sağlığına özen ve önem vermeye çağırıyoruz.

Sağlık, afiyet ve huzur niyaz ederek Eylül sayımızda buluşmak üzere hepinizi Şâfî olan Rabbimize emanet ediyoruz.

Mustafa ÖZEL

Genel Yayın Yönetmeni

Diğer Haberler