İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 5. Sayı Çıktı!

07-07-2021

İnsicam dergisi 5. sayısı çıktı internet üzerinden ücretsiz olarak erişim sağlayabilirsiniz. 

İnsicam 5. Sayı Çıktı!

Rahmân ve Rahîm olanın selamıyla.

Beşinci sayımızı çıkardık, hamdolsun.

Sevinçliyiz. Çünkü bir kurbana, bir bayrama, bir Kurban Bayramı’na daha eriştik. Eriştiren’e binlerce kez hamd ü sena olsun. İlk sayfalarımızda karşınıza bu konuda yazılar çıkacak. Mevzu derin ve engin olduğu için ne kadar anlatılsa bitmez. Azımızı çok görün lütfen.

Bu millet, bu topraklar tarihte ve günümüzde birçok ihanet gördü, sırtından hançerlendi. Ancak 15 Temmuz 2016 akşamında, gecesinde ve ertesi günün ilk saatlerinde yaşananların bir benzerini asla görmedi. Kelimelerin anlatmada kifayetsiz kaldığı bu ihaneti, bu ihanet çetesini gündemimize aldık. İslam’ın ve müntesiplerinin madden, manen, zihnen, kalben, ilmen nasıl iğfal edildiğini, görmeyen gözler bu vesileyle görmüş ve bilmiş oldu. Rabbimiz, ülkemizi ve insanlarımızı bu hainlerden muhafaza buyursun. Bize dinini saptıran, yamultan, eğrilten insanları görme basiret ve feraseti versin. Âmîn. O gece bütün varlığıyla hainlere karşı dimdik duran milletimizi, gazilerimizi yürekten selamlıyor, şehitlerimizi minnetle, hürmetle anıyoruz.

Kültüre, düşünceye sonsuz inanıyoruz. Kültürün, düşüncenin, sanatın, edebiyatın olmadığı bir hayat, yağı tuzu olmayan bir yemekten daha berbattır. Yavan kelimesi bile yetmez bu hayatı anlatmaya. Hava kadar, su kadar muhtaç olduğumuz bu atmosferin iki mühim simasını ağırlıyoruz bu sayımızda. Bunların ilki Filistin davasının önemli isimlerinden karikatürist Naci Ali (1938-1987). Ardında kırk bin civarında eser bırakan Naci, 22 Temmuz 1987’de Mossad’ın yaptığı suikast sonucu yaralandı, hastanede tedaviye alındı ve 29 Ağustos 1987'de hastanede vefat etti. Kendisini saygıyla, rahmetle anıyoruz. Diğeri bir hezarfen olan Şafak Tavkul (1963-24 Haziran 2021). Uzun bir hastalık sonucu beka âlemine irtihal eden Tavkul, on parmağında on marifet olan çok kıymetli bir sanatçıydı. Değeri bilinmeyenlerdendi. Mekânı cennet olsun.

Sayfalarımızı açtığınızda tarihten geziye, hadisten coğrafyaya kadar çalışmaların sizi beklediğini göreceksiniz.

Kurban Bayramı’nızı tebrik eder, keseceğimiz kurbanların hepimizi Rabbimize yaklaştırmasını can ı gönülden niyaz ederiz.

Ağustos sayımızda görüşmek üzere Allah’a emanet olunuz.

Genel Yayın Yönetmeni

Prof. Dr. Mustafa Özel

Dergiyi okumak için tıklayınız: insicam.net

 

 

Diğer Haberler