İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 27. Sayı Çıktı!

06-05-2023

İnsicam 27. Sayı Çıktı!

Kerîm olanın adıyla.

Yirmi birinci yüzyıl, ileride, insanın, ailenin ve toplumun çözüldüğü, çözündüğü, dağıldığı bir zaman olarak anılacak. Bunca eğitimin, bunca iletişimin olduğu bir dönemde ailenin ve toplumun çökmesi, gelecek nesiller tarafından çok kolay anlamlandırılamayacak. Dünyanın bugünkü imkânları, önceki yüzyıllarla mukayese edilemeyecek derecede çeşitli, geniş, güçlü ve büyük. Buna rağmen insanlık devasa problemlerin içinde debelenip duruyor.

İnsan krizi gittikçe derinleşiyor. Bu kriz kendini en çok ailede gösteriyor. Türkiye gibi aile yapısı güçlü ülkeler bile artık dayanılmaz sorunların içinde yüzüyor. Gençler evlenmeyi erteliyor, ertelenen evlilikler daha sonra bir türlü geçekleşmiyor, gerçekleşemiyor.  Evlenenler, evliliklerini sürdüremiyor. Alışık olmadığımız, daha önce görmediğimiz bir hayat tarzı toplumumuzu biteviye kemiriyor.

Sohbetlerin, meclislerin vazgeçilmez konularının başında evlilikler, evlenememeler, ailevi meseleler, boşanmalar geliyor. Gün geçmiyor ki evlilik ve aile hakkında bir toplantı, bir program, bir etkinlik düzenlenmesin. Dergimiz İnsicam’ın Mayıs ayı dosyasını evliliğe, aileye ayırdık. Çeşitli açılardan evliliği, evlilik kurumunun taraflarını, aile kurumunu, aile bireylerini, aile problemlerini, kadın erkek ilişkilerini ele almaya, bunları anlamaya, anlamlandırmaya çalıştık.

Ülkemiz 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenmiş durumda. Başta bölgemiz olmak üzere dünya da bu seçimleri ilgiyle takip ediyor. Türkiye son yıllarda, kendi tarih ve kültürüne yakışan güzel işlere imza attı, atmaya da devam ediyor. Bunların artarak sürmesini umuyoruz. Devletin toplumuyla ve toplumunun değerleriyle barışmaya çalıştığı bu sürecin daha da hızlanmasını, büyümesini ve genişlemesini temenni ediyoruz. İnsanımız buna, hatta daha fazlasına layıktır. Yapılacak seçimlerin ülkemizin hayrına sonuçlanmasını niyaz ediyoruz. Bu ülkenin, bu toplumun buna ihtiyacı var.

Kerîm olan Rabbimizin rahmet, bereket, ihsan ve ikramı üzerinize olsun.

Haziranda daha güzel bir sayıda buluşmak üzere Kerîm olana emanet olunuz.

Prof. Dr. Mustafa Özel
Genel Yayın Yönetmeni

Diğer Haberler