İMH Eğitim Faaliyetleri Yeni Dönem Açılış Programı Gerçekleştirildi
04-11-2024
İMH Eğitim Faaliyetleri Yeni Dönem Açılış Programı Gerçekleştirildi
.jpeg)
İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Merkez Eğitim Komisyonu bünyesinde gerçekleştirilen Toplumsal Değişim Enstitüsü, İslam Dünyası Okulu ve Hukuk Akademi eğitim programlarının açılış dersi, 26 Ekim Cumartesi günü İMH Genel Merkezi Bahariye’de öğrenci ve misafirlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Hukuk Akademi adına Av. Atilla Dede, İslam Dünyası Okulu adına Dr. Ahmet Emin Dağ ve İMH Eğitim Komisyonu adına Adem Ceylan konuşmalarını gerçekleştirdi.



Programın devamında İMH Genel Başkanı Kemal Özden hazirunu selamladı.

Programın devamında Prof. Dr. Azmi Özcan, “Modern Döneme Geçişte İslam Dünyası” başlıklı açılış dersini gerçekleştirdi.

Açılış dersine, mülakatla seçilen lisansüstü düzeyde Toplumsal Değişim Enstitüsü’nün İslam ve Postmodernizm, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsiyet Çalışmaları, Toplumsal Değişim ve Aile, Göç ve Toplumsal Değişme, Çağdaş İslam Düşüncesi Kaynak Metin Okumaları öğrencileri katıldı.
.jpeg)
İslam Dünyası Okulu, 15 hafta sürecek ve İslam dünyasının meselelerini alanında yetkin isimlerle ele alan, ardından ihtisaslaşmayı öngören ikinci yıl ile devam edecek bir program bütünüdür. Hukuk Akademisi programında ise kendini geliştirmek ve İslam’ın adalet ve hukuka yaklaşımına dair bilgilerini derinleştirmek isteyenler için kapsamlı bir eğitim programı düzenlenecektir.









