İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İMH Beyoğlu'nun Açılışı Gerçekleştirildi!

27-12-2022

İMH Beyoğlu'nun Açılışı Gerçekleştirildi!

 

Beyoğlu Belediyesi Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi’nde İMH Beyoğlu'nun açılışı gerçekleştirildi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin "2026 Stratejik Planı" hedefleri kapsamında İstanbul Teşkilat Başkanlığı'nın 39 ilçede teşkilatlanma hedefine İMH Beyoğlu'nun açılışı ile bir adım daha yaklaşıldı.

Yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleştirilen program; Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İMH Beyoğlu Başkanı Asım Yüce hoş geldiniz konuşması gerçekleştirdi.

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen İMH İstanbul Teşkilat Başkanı Erol DEMİR konuşmasında; "İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin '2026 Stratejik Planı' hedefleri kapsamında 'Takva Ekseninde Toplumsal Değişim' için İMH Beyoğlu'nun önemli bir adım olduğunu ifade etti."

"İnsanlığın çok kötü bir dönemden geçtiğini, özellikle de gençlerimizin popüler kültür içinde eriyip gittiğini ve bunun ancak iman etmiş ve Hz. Peygamber (sav) Efendimizin ahlakını kuşanmış salih kimselerin gayretleriyle engellenebileceğini vurguladı."

"Özellikle de 2023'te tüm bağlı kurumlarımızda 'Davet ve İrşad' üst başlığında 'Davet Halkaları' kurulmasının önemini belirtti."

Erol DEMİR'den sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali YILDIZ bir konuşma gerçekleştirdi.

Haydar Ali YILDIZ konuşmasında; "İslam'ın insanı merkeze alan medeniyet anlayışını hareketle buluşturma ve kendi medeniyetimizi yeniden ayağa kaldırma çabasının çok anlamlı olduğunu, bu sebeple 'İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin' çalışmalarını takdir ettiklerini ifade etti."

Ardından İMH Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Fesih KAYA kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında; "İslam dünyası yaklaşık 200 yıldır İslam’ın temel akidesine muhalif bir yabancı medeniyetin ve dünya görüşünün saldırısına göğüs germektedir. Bu saldırı İslam’ın asırlar boyunca yarattığı medeniyeti de önemli ölçüde tahrip ettiğini, bu durumun sadece İslami toplumun geleneksel kurumlarını değil, aynı zamanda bizatihi İslam dinini de tehdit ettiğini ifade etti"

Muhammed Fesih KAYA konuşmasına, "Aileden devlete, iktisattan camii mimarisine, şiirden tıbba kadar bütün kurumlar; ruhu batıda doğan ve oradan beslenerek diğer kıtalara yayılan modern dünyanın, İslam dünyasına ve o dünyanın insanlarına empoze ettiği yabancı dünya görüşünün tesirinin altında kaldığını, bizden önceki Müslüman nesiller bugünkü meselelerle boğuşmak zorunda olmamalarının yanı sıra, hayatın manası, eşyanın tabiatı ve sebep-sonuç ilişkilerini izah için duydukları ihtiyaca cevap veren ve kendilerine kâmil bir dünya görüşü sunan İslam Akidesinin de tamamen idrakindeydiler. Bu gün ihtiyaç duyulan; 'Her şeyden önce İslam’ın Kuran’ı kerim de vahyedilen, Hz. Peygamberin Hadislerinde ve Sünnetinde izah ve şerh edilen, asırlardır Müslüman âlimler tarafından yorumlana gelen ebedi hakikatlerin yeniden ortaya konması' zaruri bir ihtiyaç. Bu yeniden ortaya koyuş; İslam mesajının özünü sunmalı ve İslam mesajının özü olan tevhidi vurgulamalıdır." diyen Muhammed Fesih KAYA konuşmasına şöyle devam etti.

"Şimdi, sorumluluk, bilinç ve şuurunu Müslümanlar; Kuran’ın temel ilkelerini belirlediği, Resul’ün yaşayıp pratiğe aktardığı büyük davayı, bugünlerde yeniden hayata hâkim kılabilmeleri için: Öncelikle kendi heva ve arzularıyla kesintisiz bir cihad yürütmeleri gerekiyor. Unutulmamalıdır ki arzu ve isteklerini davasının önüne alanların nefsinin istekleriyle mücadele vermeyenlerin yarı yolda nefeslerinin tıkandığını, asıl hedefi unutup daha rahat bir dünya hayatını mümkün kılmak için hedeflerini değiştirdikleri, küçük hesapları uğruna birbirleri ile kavgaya tutuştuklarına çok kere şahit olmaya devam etmekteyiz." dedi.

Sonuç olarak; "Dünyadaki büyük şeytani düzenle ve o düzenin insanları ifsat eden hayat tarzıyla ve onların işbirlikçileri olan İslam dünyasındaki sistemlerle mücadele yürütme çabasında olanlar; Yani sizler bizler ve bir davası olduğunu ve bu davanın adamı olduğunu iddia edenler…

Öncelikli olarak kendi nefsi arzularıyla kesintisiz bir mücadele yürütmelidirler ki vahye dayalı bir hayat tarzını hayata hâkim kılacak heyecanlarını ve istikametlerini dosdoğru tutabilsinler. 

ALLAH’IN ASLA DEĞİŞMECEK TEMEL YASASI,

'Allah kendini Kur’an’ın rehberliğinde değiştirmeyenleri, Vahyin ışığında değişmek için çaba göstermeyenleri kesinlikle değiştirmez.' 

SELAM OLSUN DİNİNİ CİDDİYE ALANLARA"

Daha sonra EGOP - Ev Grup Okumaları öğrencileri mini konser verdi. Ardından Grup Genç konseri ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler