İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Hindistan’da Zulüm Var!

12-03-2020

Hindistan’da Müslümanlara yapılan ırkçı saldırıları kınıyoruz.

Hindistan’da Zulüm Var!

Hindistan’da son bir aydır Müslümanlara karşı yapılan saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı yüzü geçti. Hindistan hükümetinin Müslümanları ikinci sınıf vatandaş statüsüne koyan kanuna karşı Müslümanların verdikleri tepkilere Hindular şiddetle karşılık veriyor. Müslümanların mabetleri, evleri ve iş yerleri yakılıp yıkılıyor. Bazı bölgelerde sokakta yürüyen Müslümanlar tartaklanarak dövülüp öldürülüyor.

Müslümanların ve Hinduların birlikte yaşadığı Hindistan’da İngiliz sömürüsü başladıktan sonra farklı dine mensup insanların arasında problemler başlıyor. İngilizlerin sömürge mantığı böl, parçala, yönet politikasına dayanıyor.

Hindu ve Müslümanların aralarındaki fitneyi körükleyen İngiltere İmparatorluğu iki toplum arasına nifak tohumları ekiyor. Bunun bir sonucu olarak 1947 yılında Müslümanlar Hindistan’da Pakistan devletini kuruyorlar. O dönem epey sancılı geçiyor. Binlerce kişi bu ayrılık sürecinde hayatını kaybediyor. İki devlet arasında oluşan Keşmir sorunu hala çözülmeyi bekleyen bir problem olarak sürüyor. Hindistan’da Müslümanlara yapılan vahşetin arkasında İngilizlerin oluşturduğu kamplaştırma politikası yer alıyor.

Batılı istikbar, yeryüzünde ekini ve nesli fesada vererek kendi gemisini yüzdürmektedir. Sömürenler mazlumların zenginlikleri üzerinde refah içinde yaşarken sömürülenler kan ve gözyaşına mahkûm edilmiş haldedir.

Yeryüzünde yeniden adalet ve barışın tesis edilebilmesi için batılı müstekbirlerin oluşturduğu tahakkümün yıkılması gerekmektedir. Bunun için biz Müslümanların üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Her şeyden önce kendi coğrafyamızda adalet ve barışı tesis ederek yeniden tüm dünyaya umut olmalıyız. 

Başta Hindistan’da olmak üzere, Keşmir’de, Arakan’da, Yemen’de, Irak’ta, Suriye’de yapılan zulümleri lanetliyoruz. Rabbimizden Müslümanlara feraset ve güç vermesini niyaz ediyoruz. 
 

Diğer Haberler