İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Elveda! Ey Şehri Ramazan

19-05-2020

Nazlı bir rahmet bulutu gibi geçip gidiyor üzerimizden.

Elveda! Ey Şehri Ramazan
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı rahmetiyle geldi merhametiyle sessizce ayrılıyor aramızdan. Bu Ramazanı biraz hüzünlü uğurluyoruz. İnsanlığa musallat olan virüsten dolayı aynı safta buluşup Cuma ve Teravih namazlarını kılamadık. Mescitlerde, evlerde bir araya gelip mukabeleler okuyamadık. İftarlarımızı aynı sofralarda açamadık. Belki Rabbimiz bu Ramazan ayını kendimize ve ailemize vakit ayırarak geçirmemizi murad etti.
 
Farkında mıyız! Ramazan, mahsun bir rahmet bulutu gibi geçip gidiyor üstümüzden. Ömür sermayemiz tükenirken kalplerimizde bir ürperti; bir daha kavuşabilecek miyiz acep sana Ey! Rahmet ayı; şehri ramazan.
 
İnsanoğlu nankördür, kendine verilen nimetlere kadirşinas olamaz çoğu zaman. Allah’ın (c.c) bize verdiği nimetleri saymaya kalksak sayamayız. Sağlık nimeti, rızık nimeti, aile nimeti, iman nimeti hemen aklımıza ilk geliveren nimetlerdir. Şüphesiz bu nimetler için rabbimize ne kadar hamd etsek şükrünü eda edemeyiz. Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlarla bizlere verilen nimetlerin kadrini bilmeyi öğrendik. Her zorluktan sonra bir kolaylığa kavuşmanın künhüne vakıf olduk. Ey! Kurtuluş ayı; şehri ramazan.
 
Ramazan ayında şeytanlar kördüğüm zincire vurulmuşken, kalbimizde biriken lekelerin oluşturduğu kurumları temizleme fırsatı bulduk. Kur’an ile arındırılan bir kalp, Kur’an ile temizlenen bir zihin bizlere Ramazan ayının hediyesidir. Bu ayda hazır şeytanlar bağlanmışken öyle bir tazeleriz ki imanımızı Ramazanın bitimi ile serbest kalan şeytanlar bir sonraki ramazana kadar bizleri şaşırtamasın, bir yıl boyunca istikamet üzere olsun tüm amellerimiz. Sende okunan Kur'an-ı Kerimler, yapılan ibadetler gönüllerimize sürur oldu Ey! Kur’an ayı; şehri ramazan. 
 
Kadir gecesini aradık son on gününde. Bin aydan daha hayırlı bu gecede yapılan ibadetler bin çarpan etkisi yapsın diye. Seksen yıllık bir ömürde edilen ecri bir geceye sığdırmış rabbimiz. O gece meleklerin yeryüzüne inmesi, yeryüzünde manevi bir şöleninin başlamasıdır. Melekler, ins-i cin tüm mahlûkat o gece ibadet halindedir. Kadir gecesi ruhların yükseldiği gecedir. Bizlere bin aydan daha hayırlı bir hediye getirdin Ey! İbadet ayı; şehri ramazan.
 
Allah (c.c) için katlanılan her zorluğun sonu elbet bayramdır. Azmanlaşmış bir nefsi gemlerken yaşadığımız tatlı güçlüğün sonunda bayrama kavuşuruz. Bir ay boyunca tutulan oruçlarla, yapılan secdelerle, edilen dualarla ruhların Mevla’ya yaklaşmasıdır bayram. Yeryüzünün tüm coğrafyalarındaki Müslümanların kalplerinin birleşmesidir; on binlerce kilometre uzakta farklı dillerde, farklı renklerde aynı kıbleye yönelen mü’minlerin ortak bir sevinci hissetmesidir bayram.

Bu bayram da biraz buruk geçecek. Birlikte bayram namazı kılamayacağız. Akraba ve dost ziyaretinde bulunamayacağız. Virüs nedeniyle insanlığın içine düştüğü zorluklar bu bayram kalplerimizi mahzunlaştırıyor. Rabbimizden şafi ismiyle tecelli ederek Müslüman kulları eliyle virüse karşı şifalar halk etmesini niyaz ediyoruz. 
 
Nazlı bir rahmet bulutu gibi geçip giderken üstümüzden senden ayrı günlerde hırpalanan, yaralanan gönlümüze bir merhem oldun Ey! Diriliş ayı; şehri ramazan.
 
Ey şehri ramazan! Hepimiz kutlu bir özlemle bir daha gelmeni, kalplerimizi yeniden diriltmeni bekleyeceğiz. Onulmaz bir hasretle özleyeceğiz seni. 

Diğer Haberler