İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

DÜŞÜNCE TARİHİ OKUMALARI BAŞLIYOR

27-10-2020

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Düşünce Tarihi Okumaları

DÜŞÜNCE TARİHİ OKUMALARI BAŞLIYOR

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya olarak yaptığımız uzun soluklu çalışmalardan biri olan 21. Yüzyıl Akademisi, tarih-medeniyet-coğrafya merkezli okumalarda bulunarak içinde bulunduğumuz zamanı ve mekanı tanıma ve anlamlandırma çabası içerisindedir. Bu münasebetle 2019-2020 öğretim döneminde “Çağdaş İslami Hareketler” başlığıyla Türkiye ve İslam dünyasında yer alan İslami hareketler, Prof. Dr. Mehmet Ali BÜYÜKKARA’nın aynı isimli eseri esas alınarak iki haftalık periyodlarla, Dr. Tahir DAĞCI’nın koordinesi ve uzman hocaların nezaretinde gerçekleştirilen seminer ve müzakerelerle ifa edildi.

Yapılan bu çalışmanın bir mütemmimi olarak, Düşünce Tarihi ana başlığı altında “Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce Okumaları” alt başlığıyla 2020-2021 öğretim yılında ise T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, Doç. Dr. Lütfi Sunar editörlüğünde hazırlanan “Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce” isimli çalışma esas alınarak bir program icra edilecektir.

İlgi çalışma; Türk Düşüncesi (1. cilt), Mısır Düşüncesi (2. cilt), İran Düşüncesi (3. Cilt) ve Hint Alt Kıtası Düşüncesi (4. Cilt) olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Çalışmada 19. Yüzyıldan bugüne Müslüman Dünyanın dört ana merkezinde yaşanan sosyal, siyasal ve kültürel durum ve değişim, sahanın uzmanlarının makaleleri vasıtasıyla ele alınmaktadır.

BAŞVURU İÇİN LÜTFEN FORMU DOLDURUNUZ !

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYVzFeCm1elkgz0PxDEv1-mP0uof4r-haq_wbhrAzUoRJs2w/viewform

Diğer Haberler