İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Bu Gece Mevlid Kandili

28-10-2020

Yeryüzü bugün O'nun rehberliğine muhtaç...

Bu Gece Mevlid Kandili

O’nun hayatı bizim için vicdanın, affın ve sabrın örnekliğidir.

Kur’an-ı Kerim’de “Size öyle bir peygamber gelmiştir ki, sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir” buyrulur. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ümmetinin hem bu dünyada hem de öbür dünyada dara düşmesini istemez. O'nun hayatı bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın ve şefkatin örnekliğidir.

O’nun ahlaki vasıflarını hayatımıza aktardığımız ölçüde O'nun izinden gidebiliriz.  

O’nun örnekliği ahlaki vasıflarının tüm özelliklerini alabilmek ve bunları hikmetine uygun yaşayabilmektir. Peygamber efendimizin her davranışı bize bir hikmeti öğretir. Bu hikmetlere dayalı yaşama ölçütleri ancak bizi bir adım daha O’na ve O’nun sünnetine yaklaştırmış olur. O, bizim için her şeyiyle örnektir. Baba olarak örnektir, eş olarak örnektir, öğretmen olarak örnektir ve yönetici olarak örnektir.

Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler; hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler O’nun rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır.

İnsanlığın korkunç bir uçuruma doğru koştuğu günümüzde ne yazık ki kararmış kalpler O'nun hidayet rehberliğini karalamak için kara kalemlerini kullanıyor. Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler; hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler; belleğini yitirmiş, medeniyetinin değerlerini heba etmiş toplumlar onun mevlidini idrak ederek Peygamber Efendimizin örnekliği ve rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır.

Diğer Haberler