İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Bahariye Sanat Atölyeleri

07-01-2024

İnsan ve Medeniyet Hareketi Bahariye Sanat Atölyeleri tarafından geliri Gazze'ye bağışlanmak üzere müzayede düzenlendi.

Bahariye Sanat Atölyeleri

 

Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilen "Gazze'ye Yardım Müzayedesi"nde bağışçıların koleksiyonlarından özel eserler alıcılarla buluştu.

 

 

Müzayedenin açılış etkinliğinde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Başkanı Kemal Özden, 7 Ekim 2023'ün bütün dünyanın unutmayacağı tarihte bir kırılmanın ve değişimin başladığı bir gün olarak kayıtlara geçeceğini söyledi.

 

 

 

Müzayedeye katkıda bulunanlara teşekkür eden Özden, "Topyekun olarak bu mücadeleyi her alana ve her başlığa yaymalıyız. Sanattan, spordan, meydanlardan, mitinglerden, konferans ve seminerlerden aklımıza gelebilecek her türlü imkanla ve insani yardımlarla orada olmalıyız." ifadesini kullandı.

 

 

 

Geleneksel sanat eserlerinden fotoğraflara, özel koleksiyonlardan usta sanatçıların eserlerine kadar geniş bir seçkinin satışa sunulduğu müzayedede, Meryem Güney'in "Kutlu Yolculuk" adlı katı' eseri 750 bin lira, Bekir Kantarcı koleksiyonundan Kabe Örtüsü ise 600 bin liraya alıcı buldu.

 

 

Müzayedede Bahariye Sanat Atölyeleri sanatçılarının eserleri, Mehmet Çebi koleksiyonundan eserler, Bekir Kantarcı'nın Kabe koleksiyonundan parçalar, Ömer Faruk Aksoy'un fotoğrafları, Hasan Çelebi, Meryem Nevruzi gibi yerli ve yabancı sanatkarların eserlerinden oluşan 90 parçalık seçkinin tamamı satılarak geliri Gazze'ye bağışlandı.

 

 

Bahariye Sanat Birimi Başkanı Meryem Güney, müzayedeye eserlerini bağışlayan kıymetli sanatkarlara, koleksiyonerlere, eserleri satın alan hayırsever insanlara, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Melek Şafak hanımefendi olmak üzere ekibine ve müzayede sunumu yapan Ercan Tepe Beyefendiye teşekkür etti.

Diğer Haberler