İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

"Onlar Öncüler" Programı Gerçekleştirildi

08-03-2022

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen “Onlar Öncüler” programında, yakın zamanda hakka yürüyen kurucu üyeler anıldı.

İMH Bursa Şubesi tarafından Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Onlar Öncüler” anma programına, çok sayıda davetli ve Rahmetli olan vakıf üyelerinin aileleri katıldı.

 

Yazar Taha Kılınç’ın söyleşisiyle, Grup Genç’in de ezgileriyle katıldığı programın açılışına Kuran tilaveti ile başlandı. Ardından selamlama konuşması için İMH Bursa Şubesi Başkanı Ali Yılmaz, kürsüye çağrıldı. “Yusuf Adalan, Mustafa Arslan, İsmail Gürsal, Celil Uysal, Fatih Terzioğlu abilerimiz ve kardeşlerimizi anmak için bir araya geldik bu gece. Bu 5 arkadaşımızı ve kardeşimizi yakın zamanda ahirete uğurladık. Kendileri, hem vakıf çalışmalarında hem de özel yaşantılarında örnek ve öncü insanlardı. Biz de onların yol arkadaşları olarak, kendilerini hiçbir zaman unutmadığımızı ve unutmayacağımızı bu anlamlı etkinlikle taçlandırmak istedik. Bu programın hazırlanmasında Mustafa Altay kardeşimiz ekibimizle bereber güzel bir çalışma ortaya koydu. Birazdan seyredeceğimiz 5 kardeşimizi anlatan Belgesel için Abdurrahim Uysal kardeşimiz ekibi ile 1 ay kadar zaman içerisinde çok güzel bir film hazırladı. ” dedi.

 

RAHMETLİ KARDEŞLERİMİZLE HEP AYNI KAYGILARI YAŞADIK”

 

Bizim için değerli olan şey; Müslüman olmanın sorumluluğunu anlamış olmamız ve hayatımızın akışını, yönünü buna göre yönlendirme çabamız olmuştur” diyen Ali Yılmaz, “Bu anlamda da o duyguları paylaşan insanlarla birlikte karınca kararınca hep o yolda yürümüşüz. Yusuf Adalan, Mustafa Arslan, İsmail Gürsal, Celil Uysal, Fatih Terzioğlu kardeşlerim gibi her birisiyle bu yolda hep birlikte yaşadık, hep aynı havayı soluduk, aynı ümit ve heyecanı yaşadık, aynı kaygıları taşıdık. Bizim bu süreçte yaşamımızda, gayretimizde bu öncü arkadaşlarımızın, öncü olabilme süreçlerinde gerçekten büyük katkısı vardır. Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. “Bu gece burada andığımız kardeşlerimizin 4’ü bu sene içerisinde aramızdan ahirete yolcu oldular. Bize de tabi çok büyük bir üzüntü verdiler ama üzülmediğimiz tek şey var; yakında inşallah onlarla beraber olacağız. İnşallah cennette, Peygamber SAV ’in sancağı altında, onun davasını dava bilmiş insanlarla birlikte, peygamberlerle birlikte, anamız babamız kardeşlerimiz ile birlikte olabilmek için dua ediyoruz, onun için çalışıyoruz” dedi Onları öldükten sonra da sadakayı cariye olarak hayırlarımıza katmaya devam etmek istiyoruz. Arkalarından Suriye’deki mazlumlara 5 tır yakacak yardımı gönderdik. Birinci Tırı uğurladık diğer 4 tır da yola çıktı. Bursa’dan da İMH YK dan 2 kardeşimiz tırlara eşlik etmek için yola çıkacaklar diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

HAYATIN KISA OLDUĞUNU ÖLÜMLE ANLIYORUZ”

 

Ali Yılmaz’dan sonra kürsüye çağrılan İMH yüksek istişare kurulu başkanı Ahmet Oruçoğlu’da ‘’Söz verip sözünde durmanın bir lütuf olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Esas olan şu: Biz insanları laf olsun diye anmıyoruz. Allah, ‘söz verip, sözünde durmuş olanları’ kitabında övüyor. Söz verip sözünde durabilmek, ayrı bir bilgi meselesi değil, bir lütuftur, bir imandır, bir hayırdır. O hayrı ortak yaşayan insanların oluşturduğu bir atmosferdir, iklimdir. Biz bu iklimin sürekliliğini arzu ediyoruz. Her birimiz için, hayatımızın sonuna kadar. Yaşımız ne olursa olsun, her yaşta aynı duygu ve düşüncelerle, elimden geleni ardına koymam” ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca İnsanın, hayatın kısa olduğunu ancak ölümle anlayabildiğine vurgu yapan Oruçoğlu, “Hayatın kısa olduğu gerçeğini her zaman tekrar ediyoruz ama ancak ölenleri gördüğümüz zaman anlıyoruz. Bu akşam da davasını unutmayan kardeşlerimizin güzel davranışlarını, güzel yaşantılarını hayırla yad etmek için buradayız. Bu geceyi düzenleyen, emeği geçen, aramızda bulunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Sonrasında Kürsüye gelen Yazar Taha Kılınç da Rahmetli Celil Uysal ile tanışıklığını ve abi kardeş ilişkisini anlattıktan sonra sahabe hayatından örnekler ile konuşmasını tamamladı.

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından, vefat eden 5 ismin arkadaşları ve ailelerinin duygu ve düşüncelerinin yer aldığı “Sonsuza Yolculuk” isimli belgesel gösterimi yapıldı.

Yazar Taha Kılınç söyleşisiyle, Grup Genç de ezgileriyle katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Diğer Haberler