İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Toplumsal Değişim Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu-4 Gerçekleştirildi

11-05-2024

Toplumsal Değişim Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu-4 Gerçekleştirildi

Toplumsal Değişim Enstitüsü Lisansüstü Öğrenci Sempozyumunun dördüncüsü bu yıl 11 Mayıs Cumartesi gün boyunca İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Merkezi Bahariye’de gerçekleştirildi.


Bir yıl boyunca enstitü bünyesinde sürdürülen din, yeni medya ve sinema atölyelerinde danışmanlar eşliğinde bilimsel araştırma yürüten lisansüstü düzeydeki genç araştırmacılar sürecin sonunda ürettikleri bildirileri sempozyumda sundu.

 


Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Toplumsal Değişim Enstitüsü Genel Koordinatörü Fatih BÜYÜKKARA din, yeni medya ve sinema temalarının günümüzde toplumsal değişimi büyük ölçüde etkileyen önemli meseleleri ihtiva ettiğini belirtti ve atölye yürütücüleri ve katılımcılarına üretimlerinden dolayı teşekkür etti.

 


Din, sinema ve yeni medya alanlarından toplam on bir bildirinin sunulduğu sempozyumda Toplumsal Değişim ve Din atölyesi yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa TEKİN moderatörlüğünde “toplumsal değişim ve din” temalı ilk oturumla program başladı. 

 

 


Sempozyumun ikinci oturumunda ise Toplumsal Değişim ve Sinema atölyesi yürütücüsü Doç. Dr. Yusuf Ziya GÖKÇEK moderatörlüğünde sinema temalı ikinci oturum gerçekleştirildi. Bu oturumda Türk sineması derinlikli ve çok yönlü bir analize tabi tutuldu.

 


Sempozyumun son oturumunda ise Doç. Dr. Eyüp AL yürütücülüğünde gerçekleştirilen yeni medya atölyesi ile din ve sinema arakesitinde ilişkili bildiriler yer aldı.

Sempozyum soru cevap ve katılımcıların yorumları eşliğinde tamamlandı.
İMH bünyesinde 2016 yılında kurulan Toplumsal Değişim Enstitüsü (TDE) toplumsal değişim kavramı ile ilişkili tüm literatürü tarayıp, bu kavramın kapsamlı ele alınışını ortaya koyarak, bu topluma dair bir söz üretmeyi amaçlamaktadır. Bunu yaparken, toplumsal değişimi etkileyen din, aile, gençlik, sinema, medya, eğitim, siyaset, göç ve kent gibi toplumsal değişim için önemli konulardan beslenmektedir.


 

Diğer Haberler