İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Korona Virüs ve efsaneler

01-03-2020

-İnsanlık tarihinde onlarca salgın hastalık meydana gelmiştir. Ölü sayısı ve nedeniyle bilançosu en ağır olan ve kara ölüm olarak ifade edilen kara veba 1346-1353 yılları arasında yaklaşık 75 milyon insanın ölümüne neden olduğu kaydedilmiştir. 

Korona Virüs ve efsaneler

-İnsanlık tarihinde onlarca salgın hastalık meydana gelmiştir. Ölü sayısı ve nedeniyle bilançosu en ağır olan ve kara ölüm olarak ifade edilen kara veba 1346-1353 yılları arasında yaklaşık 75 milyon insanın ölümüne neden olduğu kaydedilmiştir. -Laboratuvar ortamlarında üretilebilen hastalıkların, ülkeler arasında tehdit unsuru olarak kullanılması ve buna bağlı ekonomik savaşlar yaşanması çok yüksek bir ihtimal olarak görünmektedir.

Komplo teorileri, sosyal medya, sanal oyunlar ve benzeri argümanlarla var olan durum daha fazla felaketleştirilerek oluşan korku üzerinden hegemonya oluşturulabiliyor. -Hemen her yıl farklı grip türleri nedeniyle 500 binden fazla ölüm yaşlandığı halde bu vak'alar coronavirüs gibi dünyayı kasıp kavurmuyor. -Temiz hava solumak, bol su içmek, temizlik, hareket halinde olmak, vücuttaki faydalı bakterileri güçlendiren; soğan, sarımsak, pancar vb. prebiyotik ve vücuttaki zararlı bakterilerin etkisini azaltan; turşu, şalgam, salamura ürünler vb. probiyotik besinler tüketmek virüslerden korunmak ve kurtulmak için önem arz etmektedir. -Esasen her yaştaki insanlar olarak vücudumuzdaki Corona ve benzeri çeşitli virüslerle birlikte yaşıyoruz. Vücut direnci düşünce virüslerin etkisi ortaya çıkıyor, vücut direnci artınca virüslerin etkisi ortadan kalkıyor. *Direnç/direniş yaşamdır.*
*Berxwedan jiyane.*

Diğer Haberler