İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Mavi Marmara 11 Yaşında

31-05-2021

Selam Olsun Mavi Marmara Şehitlerine ve Gazilerine...

Mavi Marmara 11 Yaşında

Gazze’ye insani yardım götürmeyi amaçlayan The European Campaign to End the Siege on GazaThe Free Gaza Movement, İHH İnsani Yardım Vakfı, The International Committee to Lift the Siege on GazaShip to Gaza Greece ve Ship to Gaza Sweden öncüllerinin oluşturduğu “Gazze Özgürlük Filosu”, 37 ülkeden yaklaşık 700 gönüllü ile 30 Mayıs 2010’da rotasını Gazze’ye çevirdi.

İşgalci İsrail’in Filistin’de uyguladığı hukuk dışı ablukayı dünya kamuoyuna duyurmayı ve bir insani yardım koridoru oluşturmayı amaçlayan filodaki yolcuları taşıyan Mavi Marmara gemisine 30 Mayıs gecesi saldırı başlatan terör devleti İsrail, 31 Mayıs sabahı 05:17’de geminin kontrolünü ele geçirdi.  Gazze Özgürlük Filosu gemilerini helikopterler ve savaş gemileri ile çevreleyerek ses, sis, gaz bombaları, plastik ve gerçek mermilerle saldırdıkları anlar canlı yayınlarla tüm dünya kamuoyuna ifşa edildi.

Mavi Marmara dokuz şehit ve 50’den fazla yaralı ile birlikte İsrail askerlerinin fiziksel ve psikolojik işkencesi eşliğinde Aşdot Limanı’na çekildi. Yaralılardan birinin daha sonra yaşamını yitirmesiyle saldırıda ölenlerin sayısı 10’a yükseldi. Aşdot Limanı’nda yapılan sorgulamalarından sonra Berşeva Hapishanesi’ne götürülen yolcular, 3 Haziran’da Türkiye’ye gönderildi.

İsrail’in Gazze Özgürlük Filosu’na yönelik saldırısı, insani yardım taşıyan gemilere yönelik uluslararası sularda gerçekleştirildiği ve silahsız sivil gönüllülere aşırı güç kullanıldığı için uluslararası hukuk teamüllerine aykırıdır.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gemide bulunan gazeteciler ve aktivistler aracılığıyla Gazze'de yaşanan mağduriyeti dünyaya gösterdiklerini dile getirirken  "İsrail, bundan ciddi manada ürktü. Çünkü Mavi Marmara'ya kadar mağdur olan Filistinlileri katil, kendilerini ise masum olarak gösteriyorlardı." diye ekledi.

Mavi Marmara; Demir Kubbeyi delik deşik eden Hamas Füzeleri gibi Ablukayı yerle bir eden, İşgalci Terör Devleti İsrail'in gerçek yüzünü bütün dünyaya canlı yayında gösteren Kutlu Sefer 11 yaşında!

Diğer Haberler