İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Çocuklar Geleceğimizdir.

15-07-2020

On bin mülteci çocuk kayıp olarak aranmaktadır.

Çocuklar Geleceğimizdir.
Wayfair isimli online satış platformu Amerika’da çocuk ticareti ile ilgili iddialar üzerine dünya ve ülke gündemine girdi. Suçlamaların odağındaki sitenin şifreli isim ve ürün görüntüsü altında kaybolan çocukları genellikle pedofilik sapkınlara pazarladığı iddia edilmektedir. Wayfair, hakkındaki bu ağır iddiaları reddetse bile ürünlerine kaybolan çocukların isimlerini neden koyduğunu ve ürünlerin fahiş fiyatlarını açıklayamamaktadır. Nitekim sözde ürünlerde kullanılan kodlar çocukların kayboldukları yerle ilgili olduğu şüphelerini akla getirmektedir. 
 
Bu iddialar ışığında bugün dünya geneline baktığımızda; zorla yerinden edilmiş 68,5 milyon mülteci vardır ve bunların %52’sini (36 milyon) 18 yaşın altındaki çocuklar oluşturmaktadır[1]. Bu çocukların büyük bir kısmı ailesi veya herhangi bir refakatçisi olmaksızın Avrupa ülkelerinde bulunmaktadır. Europol’ün (Avrupa Polis Teşkilatı) güncel verilerine göre yaklaşık 10.000 refakatsiz mülteci çocuk kayıp olarak aranmaktadır. Bununla ilgili güncel verilere ulaşabilmek mümkündür. 
 
Wayfair isimli online satış platformu hakkındaki iddialar, aslında Kayıp Mülteci Çocuklar sorununun ne kadar can yakıcı bir mesele olduğunu tekrar hatırlatmaktadır. Refakatçisi olmayan bu çocukların daha çok savaş, zorunlu göç, yoksulluk vb. nedenlerle küresel çocuk istismarcılarının ağına düşmesi kaçınılmaz.

Tüm Hareketimiz ve kurumlarımızla birlikte çirkin emellerinde çocukları kullanan bu küresel suç örgütlerinin faaliyetlerini önlemenin yolunun duyarlılık ve bilinç oluşturarak tüm insanlığın görevi olduğuna inanıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın korunması, barışın ve esenliğin dünyada hakim kılınmasının bir gereğidir. Gerek uluslararası alanda gerekse ülkemizde çocukların korunmasına yönelik alınacak başta kriminal olmak üzere her türlü tedbiri ve çalışmayı desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz.

 
 
Kemal ÖZDEN
İMH YİK Başkanı

Diğer Haberler