İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Türkiye'nin Mikronotları Projesi Başladı

07-11-2022

Türkiye'nin Mikronotları Projesi Başladı

Bilimsel araştırma, gözlem ve inceleme, yeni şeylerin keşfedilmesinin anahtarıdır. Bu kapsamda hazırlanan Türkiye’nin Mikronotları Projesi; ortaokul öğrencilerinin ilgi ve alakalarını mikroskobik canlılara çekerek onların genetik, tıp, çevre, biyoloji, mikrobiyoloji ve ziraat gibi bilim dallarını da keşfetmelerini; bu konularda araştırma ve gözlem yapmalarını amaçlamaktadır.

Yeni yetişen neslin, yukarıda sayılan alanlara ilgisini çekecek yeni projelerin okullarda yaygınlaştırılması bu alanda çalışacak yetkin insanların yetişmesi için zorunlu görülmektedir. Toprak mahsulleri, bitki zararlıları, bitki çeşitleri, göl suları gibi çevrede incelemeyi bekleyen sınırsız numune bulunmaktadır. Öğrenciler, öğretmenlerinin de destekleri ile diledikleri yerde dilediği numuneyi inceleyebilecektir. Proje ile öğrenciler, tabiattaki ayrıntıları fark edecek, canlıları, doğayı ve çevreyi mikroskobik düzeyde tanıyacaktır.

Proje kapsamında belirlenen 300 öğrenci ve 50 öğretmene taşınabilir cep mikroskopları verilecektir. Bu projede öğrenciler ve öğretmenler laboratuvar ortamına bağlı kalmadan sınıfta, bahçede, doğada yaptıkları incelemelerde, buldukları mikro canlıları fotoğraflayacak, video kayıtları alacak, keşfettikleri canlıların ne olduklarını araştıracak ve mikro canlılara ilişkin bilgilerini artıracaklardır.

Türkiye’nin Mikronotları Projesi kendisini ifade edebilen, keşfettiği canlıları araştırıp sunabilen, doğayla barışık öğrencilerin mikro dünya ile tanışmasını sağlarken, bilimsel gelişmelere katkı sunabilecek özgüveni de öğrencilere aşılamayı hedeflemektedir.  

Projenin ilk adımı T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile İstanbul’da atılmıştır. Farklı projelerle, ülkemizin her bölgesinde araştırmaya ve keşfetmeye meraklı diğer öğrencilerin de mikro dünya ile tanışmaları hedeflenmektedir.

Proje başvuruları 4 Aralık’a kadar devam edecektir.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için linke tıklayın:

https://progem.org.tr/?s94/turkiye’nin-mikronotlari-projesi/dep

Diğer Haberler