İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 24. Sayı Çıktı!

04-02-2023

İnsicam 24. Sayı Çıktı!

Dergiyi okumak için tıklayınız.

Samed olanın, hiçbir varlığa muhtaç olmayanın, bütün varlığın O’na muhtaç olanın adıyla.

İnsan ilişkilerinin temelinde, saygının mühim bir yer tuttuğu müsellemdir. Toplum hayatında bireyler arası münasebetler, her geçen gün dumura uğramaktadır. Bu hususta birçok sebep söylenebilir. Ekonomi, eğitim, kültür, siyaset, ticaret bu bağlamda öncelikle zikredilmesi gereken başlıklardır.

Sorumsuzluk, bireyselleşen dünyanın başta gelen sorunlarından biridir. Bunu besleyen önemli konuların başında, gittikçe yaygınlaşan ve sınır tanımayan özgürlük anlayışı gelir. Kendine geniş bir özgürlük alanı belirleyen modern insan, bunun, çevresindekilere olumsuz tesirinin olup olmadığı konusunda duyarsızdır. Benmerkezci bir hayat anlayışı, toplumsal huzur için büyük bir tehlikedir.

Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan iletişim araçları ve sosyal medya platformları, geleneksel hayat tarzımızı, ilişki biçimlerimizi tehdit eder hale geldi. Eskiden özenle, büyük bir dikkat ve hassasiyetle korumaya çalıştığımız özel hayatlarımız, artık ulu orta sergilenir oldu. İnsanlar kendi özel hayatlarını, mahrem alanlarını, mahremiyetlerini fütursuzca, hiçbir sınır, mekân ve zaman tanımaksızın tanıdıkları tanımadıkları insanların ilgilerine, beğenilerine, arzularına takdim eder hale geldi.

Bu ve benzeri sebeplerden dolayı şubat ayımızın dosya konusunu, gelenek ve kültürümüzde merkezî bir yer tutan mahremiyet meselesine ayırdık. Başta kadın-erkek ilişkileri olmak üzere birçok konuyla yakından ve doğrudan ilgili olan mahremiyet, bizi manen pörsümekten, yıpranmaktan, kırılganlıktan koruyacak mühim bir hayat telakkisidir. Buna bağlı olarak mahremiyet esasında topyekûn bir hayat tarzıdır. Modern zamanlarda birçok kıymetimiz gibi mahremiyet de anlamsızlaştırıldı, değersizleştirildi. Umulur ki hazırladığımız dosya, mahremiyet üzerine düşünmeye, kıpırdanmaya ve dahi hareketlenmeye vesile olur.

Yeni bir manevi iklime girdiğimiz şu günlerde ülkemize, Âlem-i İslam’a, insanlığa esenlik niyaz ediyoruz.

Bu vesileyle üçüncü yılımızın ilk sayısının da önemli bir şahsiyeti ele alan bir özel sayı olacağı müjdesini vermek isteriz.

Samed olana emanet olunuz.

Diğer Haberler