İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 23. Sayı Çıktı!

04-01-2023

İnsicam 23. Sayı Çıktı!

Dergiyi Okumak İçin Tıklayınız

Kerîm olanın adıyla.

Yeni yılın ilk sayısıyla huzurlarınızdayız. Ancak huzurlu olduğumuzu söylemeyiz. Huzursuzluğumuzun temelinde, aile yapımızın hızlı bir şekilde çözülmesi, çökmesi yatıyor. Ülke olarak ailemizin gücü ve sağlamlığıyla iftihar eder, farkımızın aile yapımız olduğunu göğsümüzü gere gere söylerdik. Şimdilerde aile konusu açıldığında aile fertlerinin kendi aralarındaki ilişkisizlik ve iletişimsizlik, karı koca arasında şimdiye kadar olmadığı biçimde sorunlar ve buna bağlı olarak boşanmalar, ayrılıklar, ortada kalan çocuklar akla geliyor.

Ailevi sorunların, içinde yaşanılan evle, binayla, apartmanla, siteyle, rezidansla; tüm bunları içinde barındıran şehirle bir alakasının olup olmadığı araştırılıp incelenmiş midir bilmiyorum.

Bu sayımızda her insanı yakından ilgilendiren, derinden etkileyen ev, mekân, şehir bağlamında bir dosya hazırlamaya çalıştık. Türkiye’de müslümanca yaşama arzu ve gayretinde olanların üzerinde pek durmadıkları bu konunun, bir sorun olarak ele alınmadığı, üzerinde çok da düşünülmediği, kafa yorulmadığı, dolayısıyla da buradan çıkış için teklif yapılmadığı gibi bir durumla karşı karşıyayız. Hâlbuki sağlıklı bir hayat, sağlıklı ve huzurlu bir toplum, ancak iyi planlanmış bir şehirde, bireylerin ruhsal ve fiziksel olarak rahat hareket edebileceği bir ev ortamında inşa edilebilir. Dosyamızda yer alan yazılar, belki bu meseleler hakkında düşünmemizi sağlar.

2022’yi aratmayacak bir yıl dileğimizle siz kıymetli okuyucularımızı, Kerîm olana emanet ederiz.

Genel Yayın Yönetmeni
Prof. Dr. Mustafa Özel

Diğer Haberler