İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 22. Sayı Çıktı!

04-12-2022

İnsicam 22. Sayı Çıktı!

Dergiyi okumak için tıklayınız

Halîm olanın adıyla.

Miladi bir yılı bitirmek üzereyiz. Savaşla, ekonomik sıkıntılarla, pandeminin etkileriyle geçen bir yılın sonundayız. 2022 yılını, ileride insanlara hatırlatacak mühim hadiselerden biri, hiç şüphesiz LGTB’cilerin bütün dünyadaki çığırtkanlıklarıdır. Arkalarına küresel sermayeyi alan bu hareket mensupları, bu sene çeşitli medya platformları üzerinden kendilerine geniş yer buldu, güçlerine güç kattılar. İnsanlığı, geleneksel kültürü, ahlakı, dinleri tehdit eden bu sapkın anlayışın önüne bugün geçilemezse, nesillerimizi büyük tehlikeler beklemektedir. Bu bağlamda birey, toplum ve devlet olarak herkes kendine düşeni, hızla ve en etkin şekilde yapmalıdır. Bu grupların 2022 yılının en büyük spor etkinliği olan Katar’daki 22. Dünya Kupası’nda yaptıkları göz önüne alınırsa, işin vahameti daha iyi anlaşılır.

Dinin insanlara nasıl anlatılacağı meselesi, kadim bir sorundur. İletişimin artan gücü, etkisi ve çeşitliliği, bilgi vasıtalarının artması, insanların eğitim-öğretim seviyelerinin yükselmesi, modernizmin baskısı gibi unsurlar dinin insanlara sunumu üzerinde dikkatle, rikkatle ve özenle durmayı gerektirmektedir. 2022 Aralık sayımızın dosya konusunu, “Nasıl Bir Din Dili?”ne ayırdık. Konuyu çeşitli açılardan ele alan ve değerlendiren yazıların ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Ülkemizin kıymetli ilim, gönül ve dava adamlarından Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızı, 22 Kasım 2022 Salı günü yıllarını kendisini ve sünnetini öğretmeye vakfettiği Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) yanına yolcu ettik. Mekânı cennet, makâmı âlî, menzili mübarek, hâtırası aziz olsun.

2023 Ocak sayımızda görüşmek üzere Halîm olana emanet olunuz.

Genel Yayın Yönetmeni
Prof. Dr. Mustafa Özel

Diğer Haberler