İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 19. Sayı Çıktı!

02-09-2022

İnsicam 19. Sayı Çıktı!

Dergiyi Okumak İçin Tıklayınız.

Vedûd olanın adıyla.

Sevgi ve aşk, her zaman gündemde olan, gündemden asla düşmeyen mevzular. Ancak bu kadar konuşulup içi boşaltılan başka bir konu da yok. Şarkılar, türküler söyleniyor sevgi ve aşka dair; resimler yapılıyor, fotoğraflar çekiliyor, şiirler yazılıyor, hikâyeler, romanlar kaleme alınıyor, filmler çevriliyor, oyunlar sahneleniyor. Bütün bunlara rağmen sevgisizlik, aşksızlık almış başını gidiyor. Buna bağlı olarak da saygısızlık.

Eylül sayımızın dosya konusunu bir sevgi ve aşk adamına ayırdık: Peygamber âşığı Süleyman Çelebi Hazretleri’ne. Kültürümüzün, gönül dünyamızın kurucu, diriltici isimlerinden olan Hazret’in yazdığı tek eser, ruh dünyamızın temel taşlarından biri olmuştur. Bunun arkasındaki, onda anıtlaşan Peygamber sevgisi, Peygamber aşkıdır. Eğer Vesîletü’n-Necât böyle bir esasa yaslanmamış olsaydı, ne Anadolu’ya ne de diğer Osmanlı coğrafyasına bu denli tesir ederdi. Kendisini rahmetle, minnetle anıyoruz. Allah’tan onun aşkından bize de ihsân ve ikrâm etmesini niyaz ediyoruz.

Eylül deyince aklımıza gelen konulardan biri, eğitim-öğretim oluyor. Ayın ortasına doğru ilk ve orta dereceli okullar, ay sonuna doğru da üniversiteler açılacak. Son iki yılda pandemi, eğitim-öğretim hayatımızı derinden sarsmıştı. Alanın paydaşları hala kendilerine gelemedi. Bu kez ekonomi merkezli sıkıntı ve zorluklarla karşı karşıyayız. Rabbimiz işlerimizi âsân eylesin inşallah.

Ekim sayımızda buluşmak üzere Vedûd olana emanet olunuz.

Genel Yayın Yönetmeni
Prof. Dr. Mustafa Özel

Diğer Haberler