İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 18. Sayı Çıktı!

04-08-2022

İnsicam 18. Sayı Çıktı!

İnsicam Dergisini Okumak İçin Tıklayınız.

Hakîm olanın adıyla.

İnancımız, Rabbimizin her yaptığında mutlaka bir hikmet olduğudur. Bunların kimisini bilir, kimisini bilemeyiz. Bilemediklerimizden bazılarını da zamanla öğreniriz.

Her canlı ölümlüdür ve her canlı için belirlenen bir hayat süresi vardır. O süre, ne bir an öne alınabilir ne de bir an geciktirilebilir. Bu sene, ülkemizde sayısız insanın kimliğinin ve kişiliğinin oluşmasında emeği olan birçok kıymetli büyüğümüz fâni âlemden bâkî âleme göçtü. Bu kervana son olarak 66 yıldır kalemiyle, fikriyle, duruşuyla memleketimize yön veren, insanımıza istikamet tayin eden düşünce, kültür ve edebiyat adamı Rasim Özdenören ağabey (20 Mayıs 1940 - 23 Temmuz 2022) dâhil oldu. Rabbimiz kendisine merhametiyle muamele buyursun. Rasim ağabeyi hatırla(t)maya çalıştık.

Ağustos sayımızı, Afrika ağırlıklı hazırlamaya çalıştık. Avrupa’daki sanayileşmeyle birlikte dünyanın en çok sömürülen kıtası olan Afrika, bize yakın ama aynı zamanda uzak olan bir kıtadır. Yakındır Afrika’nın doğusu, kuzeyi tarihimizde mühim bir yer tutar. Habeşistan’ın bizim için ne kadar kıymetli olduğunu söylemeye gerek yok. Bizim için Timbuktu’nun, Harar’ın, Mombasa’nın,  Şinkît’in Bağdat’tan, Şam’dan, Buhara’dan, İstanbul’dan, Mekke’den, Medine’den, Kudüs’ten farkı yoktur. Uzaktır Avrupa’yı, Amerika’yı bildiğimizin yüzde biri kadar bu bahtı kara kıtayı bilmeyiz. Bu sebepten Afrika’yı aylık bir dergi çerçevesinde olabildiğince geniş biçimde ele almaya çalıştık.

Ekonomik hayat, dünyanın her yerinde insanları sıkboğaz ediyor. Ülkemiz de bundan yeterince nasibini alıyor. Ekonomik meseleler insanî meseleleri gölgeliyor, perdeliyor. İnsanî değerlerin her geçen gün daha da dumura uğradığı, pörsüdüğü, yok olduğu bir muhitte, bir dönemde ekonomik hayat nasıl ayakta kalabilir, bunu da düşünmek lazım.

Eylül’de daha güzel bir sayıyla karşınızda olmayı umut ediyoruz.

Hakîm olana emanet olunuz.

Genel Yayın Yönetmeni
Prof. Dr. Mustafa Özel

Diğer Haberler