İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İMH ARAMA KURTARMA KOMİSYONU,

08-05-2023

İMH ARAMA KURTARMA KOMİSYONU,

İMH ARAMA KURTARMA KOMİSYONU, "2023 TÜRKİYE ÇALIŞTAYI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Hareketimizin “Arama Kurtarma” alanında hizmet veren “Arama Kurtarma Komisyonu”, İstanbul ve Anadolu’dan bağlı kurumlarımızın arama kurtarma sorumlularının katılımıyla “2023 Türkiye Çalıştayı” başlıklı çalıştay düzenledi.

2023 Türkiye Çalıştayı, İMH Arama Kurtarma Komisyonu Başkanı Şaban Öz’ün selamlama konuşması ile başladı. Ardından İMH YİK Başkanı Kemal Özden konuşmalarını gerçekleştirdi.

Çalıştayın ilk sunumunda, İMH Arama Kurtarma Komisyonu Eğitim Sorumlusu “AFAD” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Sonrasında İMH Bursa Arama Kurtarma Ekibi "Çelebi Arama Kurtarma"-ÇAK Başkanı Mustafa Altay sunumlarını yaptı.

Son oturumda ise İMH Antalya Arama Kurtarma Ekibi Başkanı İsmail Vural sunumunu gerçekleştirdi.

Çalıştayın 2. Günü Eğitim ve Ekipmanlar üzerine müzakereler yapıldı.

İMH Arama Kurtarma Komisyonu, “2023 Türkiye Çalıştayı” 2 gün boyunca Anadolu’daki bağlı kurumlarımızdan gelen misafirlerini ağırladı. Çalıştayımıza İstanbul, Bursa, İzmir, Adana, Antalya, Erzurum, Ankara ve Konya illerimizden sorumlularımız hazır bulundu.

İMH Arama Kurtarma Komisyonu, “2023 Türkiye Çalıştayı” Amacı:

İnsan ve Medeniyet Hareketi, ülkemizin içinde bulunduğu her  türlü afet ve tehlikeler karşısında Arama Kurtarma çalışmalarının hayati önem taşıdığını öngörerek ortaya çıkan ihtiyacın karşılanması, afet sırasında ve sonrasında; modern araç gereç ve malzemelerle donatılmış, iyi eğitilmiş profesyonel ekipler oluşturularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile planlı ve koordineli yürütülecek “Arama Kurtarma Ekipleri” kurulması kararlaştırılarak, “Kentsel Arama ve Kurtarma Ekipleri” için çalışmalar başlamıştır.

Nitelikli kurum, nitelikli insan, nitelikli iş prensibi ile yola çıkan “İMH Arama Kurtarma Komisyonu”, aradan geçen süre içinde yönetim kademesini oluşturarak, öncelikli olarak kendi yönetim ekibine ardından da farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları amacıyla İstanbul’daki bağlı kurumlarımızda “Temel Afet Bilinci” eğitimleri verilmeye başlanmıştır.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli “Asrın Felaketi” sonrasında “Arama Kurtarma Ekiplerine” katılım talepleri artmakla birlikte, ekipler için eğitim ve akreditasyon çalışmaları da hız kazanmıştır.

Bu ihtiyaçları; mevcut imkanları göz önünde bulundurarak karşılama gayretinin yanında bu çaba ve heyecanı paylaşan gönüllülerimiz için doğru bir yol haritası oluşturmak adına planlama yaparak sağlıklı ve nitelikli yol haritası çıkarmak için istişare zemini oluşturmak amacıyla İstanbul başta olmak üzere, Anadolu’dan; Adana, Ankara, Antalya, İzmir, Konya ve Erzurum olmak üzere 6 ilden 3’er temsilcinin katılımıyla bir “Arama Kurtarma Çalıştayı” yapılması planlanmıştır.

Bu çalıştay ile, İMH’ye bağlı kurumlarımızdan gönüllü olarak “Arama Kurtarma” çalışmalarına katılacak ekiplerin AFAD ile doğru koordinasyon kurmaları, kendi iç eğitim süreçleri ile ekipman tercihlerinin daha verimli olması amaçlanmıştır.

Çalıştayın ilk gününde alanında uzman isimler; “Doğru Koordinasyon”, “Doğru Hazırlık” ve “Kriz Yönetimi” konularında sunumlar yapmıştır.

Uzmanların sunumları dışında; “Arama Kurtarma Ekiplerinin” mevcut kurumlarının durumu ile ilgili sunumlar yapılmış, teşkilatlanma, eğitim, lojistik ve ekipman konularında istişarelerde bulunulmuştur.

Birlikte daha nitelikli, daha güçlü ve daha düzenli olacağımız inancıyla, çaba ve gayret bizden, başarı Allah’tandır…

Diğer Haberler