İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Genç Hareket İstanbul Genç Kız Hizmetiçi Eğitimi İcra Edildi.

05-10-2022

Genç Hareket İstanbul Genç Kız Hizmetiçi Eğitimi İcra Edildi.

(24-25 EYLÜL 2022)

İMH Teşkilat Başkanı M.FESİH KAYA “TEŞKİLAT AHLAKI” konusunu anlatarak iki günlük eğitime besmeleyi çekmiş oldu:

İMH Teşkilat Başkanı Fesih Kaya konuşmasında şu konulara değindi.

"Sizin bir davanız var ve onun adı İslam’dır. Davası İslam olan herkes İslamcıdır. İslam kulun Allah’la yol almasıdır.

Din, ahlak demektir. Ahlak ise bu dinin nasıl yaşanacağını bize öğreten metodolojidir. Aynı zamanda ahlak şehadetin ikinci kısmıdır. Bizatihi Rasulullah’ın (sav) kendisidir ahlak. Herkes size küsse bile Allah benimle barışsın diye iş yapmak önemlidir. İşte bu yüzden ahlak-ı hamide önemlidir.

Bir davanın eri olmak iddiadır. İddianın ise ispata ihtiyacı vardır. İddia ettiğimiz şey hayatımızda olmalıdır. Dolayısıyla iç dünyamızın genişliği önemlidir. Küçücük yürekler, devasa bir dava ama hepsinin sahibi olan Allah cc…

Teşkilat ahlakımızın en temel kabullerinden biri itikadi sıkıntısı olmayan tüm Müslümanları kardeşimiz kabul etmek; velev ki onlar bizi kabul etmese bile. Teşkilat ahlakı İslam ahlakından ayrı değildir. İslam ahlakının üzerine bina edilir. Teşkilat ahlakı, teslimiyet ahlakıdır ve teslim oluşun ifadesidir. Bu teslim oluş harekete, cemaate ve lidere teslim oluştur. İslam’ın çizdiği sınırlar teşkilatın sınırlarıdır."

"Unutmayalım ki ahlakın zaafı imanın zaafındandır. Nihai hedefimiz teşkilat ahlakından teşkilat dindarlığına geçiş ve takva eksenli bir hayattır. Son söz olarak kardeşlerim lütfen aşkınızı ve şevkinizi yitirmeyin." diyerek sözlerini noktaladı.

İMH Yüksek İstişare Başkanı KEMAL ÖZDEN “FERDİN KENDİ İÇİNDE ZENGİNLEŞTİRMESİ GEREKEN HASLETLER” başlığını anlatarak katılımcıların da fert olarak kendi içerisinde ve vazifelerinde ilgilendikleri her kişinin geliştirmesi gereken hasletleri hatırlattı:

"Hareket, müntesiplerinin bireysel niteliği ne kadar iyiyse o derece güzel bir eylem/amel ortaya koyar. İMH, nitelikli insan, nitelikli kurum, nitelikli iş mottosuyla ortaya çıkmıştır. Zayıf karakterle bu dava omuzlanmaz. Zayıflıklarımızı kardeşlerimizin desteğiyle onarabiliriz. Bu noktada ÖRNEK AL ve ÖRNEK OL hayatımızın temel felsefesi olarak durmaktadır Hayatımda mutlaka örnek alacağım birileri olmalıdır. Bu evvela Efendimiz’dir (sav). Sonrasında annelerimiz, ablalarımız, ağabeylerimizdir. Birilerini örnek alacağız ve mutlaka örnek alınası kişiler olacağız. Dilce susup bedence konuşulan bir çağ örnek alma çağıdır. Örnekliğimizi doğruluk, fedakarlık, sadakat ve hasbilik gibi hasletler üstüne inşa etmeliyiz."

Yüksek İstişare Üyesi FATİH BÜYÜKKARA “FERDİN CEMAATİNE KARŞI GELİŞTİRMESİ GEREKEN HASLETLER” başlığını anlattı:

"Biz ait olan kişilerle yol alırız. Kendisini İMH’ye ait kılanlarla yola çıkarız. Aidiyet, gruba ait ve özgü olmadır. Ait olan kişiden özel his, özel davranış, özel alışkanlık, özel düşünce sistematiği bekleriz. İslam düşmanı olanların da aidiyetsizlik planları vardır. Manevi olana, düşünceye, yerli olana, gruba aidiyetsizlik hedeflerler."

Aidiyetin gücünü arttırmak için üstünde durmamız gereken iki husus vardır. Bunlardan birincisi eğitim; diğeri ise hedef ve programdır. Vereceğimiz eğitim kişinin neden İMH’de olduğuna dair verilecek bilgilerdir. Hedef programda İMH’nin neyi hedeflediğine ve hangi programlar çerçevesinde bunu deruhte edeceğine dair bilgi aktarmamız gerekir. Aidiyet, İMH’li olmak ve İMH’li gözükmek arasındaki ayrımdır. Nereye aitseniz oranın kültürünü benimsersiniz. Aidiyet ilgili hareketin içselleştirilme sürecidir.

Geleneğimizin bizden sonraki nesillere aktarılması gerektiğine inanıyoruz. Biz bir dili değil, o dil bizi konuşur. Bu noktada kullanılan kavramlar, dil, üslup ve kelimeler önemlidir. Allah’ın ve peygamberinin öncelediği kavram ve kelimelerin yeniden hayata geçirilmesi, çürümelerine izin verilmemesi, davet dilinin ötekileştirmesine izin vermemek gibi gayelerimiz vardır. Kullandığımız dilin meşru, insani ve İslami olmasına göstermemiz gerekir. Bizler 50 yıllık bir pratiğin temsilcisi, 100 yıllık bir düşüncenin ürünüyüz. " diyerek sözlerini noktaladı.

İMH Anadolu Teşkilat Başkanı ERTUĞRUL TAŞLI: “GAYE, HEDEF VE UFKUMUZ” Başlıklı sunumunu gerçekleştirdi:

"Cemaatler sosyal ve siyasal durumlarını korudukları sürece bir değişime uğrayacaklardır. İnandığımız değerler çerçevesinde bu değişim söz konusu olabilir. İMH olarak bizim gayemiz takva ekseninde bir değişimdir. Toplumun değişmesi için güçlü bir teşkilatlanmaya ihtiyaç vardır. Yalnız başımıza ya da gönüllü birkaç insanla bunu başarmamız mümkün değildir. Bu teşkilat, müntesiplerini STK’nın soğuk bireyleri olarak değil bir cemaatin fertleri olarak görür ve ilişki kurar. İMH dikey ve yatay yapılanma yapar. İlişki kurduğumuz her kardeşte, bir başka kardeşi harekete kazandırma derdi olmalıdır. İnsan kolay olana talip olur ancak İMH içine giren biri davaya sahip çıkma bağlamında zora talip olduğunu göstermiş olur. Ya bir yol bulacağız. Ya bir yol açacağız. Tek başımıza kalsak da liderlik vasfına sahip olarak davayı kuşanmalıyız. Yatay yaklaşım, güçlü teşkilatlanmada gönüllü olanları bulmayla ilgilidir. Bizi kendi dışımızaa taşıyan alandır. İnancı ne olursa olsun kişilerle temasta bulunmamızı gerekli kılar.

Yeniden ve tekraren hatırlatmış olalım gayemiz toplumu ve insanı takva ekseninde değiştirmektir." diyerek birliğin önemini vurguladı.

İMH İstanbul Teşkilat Başkanı EROL DEMİR “HAREKETİN SÜRECİ”ni anlattı:

Hareket olarak kendi sürecimizi MTTB’den başlatırız. Milli Türk Talebe Birliği, 1916 yılında Rasim Cinisli’ye kadar daha çok Atatürkçü ve sol bir çizgidedir. Rasim Cinisli’yle birlikte milliyetçi-muhafazakâr bir dönem başlamıştır. MTTB bu dönemlerde kendisini konjonktürel durumlardan ötürü antikomünist bir çizgide tutmuştur. MTTB, 25 Nisan 1969 senesinde Burhaneddin Kayhan abiyle birlikte İslamcı çizgiye ulaşmıştır. 1979 senesinde etkinliği kaybeden MTTB 80 darbesiyle kapatılmıştır.

MTTB öğrenci hareketiyken Akıncılar, esnaftan mahalle çalışmasına, şehrin meydanlarına inen bir çalışmadır. MTTB’nin son dönemiyle İslamcı düşünce iyice inkişaf bulmuş oldu ve Akıncılar kuruldu. 1980’e gelindiğinde Akıncılar 500 küsur şubeye ulaşarak MGK’nin de dikkatini çekmiş oldu. Böyle fazla sayıda bir şubenin bulunması sistemi ciddi anlamda ürküten bir durumdur. Kayseri ve Sakarya mitingleri gibi pek çok devasa katılımlı mitingler gerçekleştirildi. Akıncılar sağ-sol çatışmalarından uzak durmaya çalışsa da tamamen uzak kalınamadı ve bu süreçte Metin Yüksel ve Sedat Yenigün isimli iki ağabeyimiz şehit edildi. Akıncıların son genel başkanı bizim kurucu liderimiz Mehmet GÜNEY Ağabeyimizdir.

Son olarak “Siz söyleyeceksiniz bundan sonra ne söyleyecekseniz.”

İMH Teşkilat Başkanı M.FESİH KAYA, “İLKELERİMİZ” i anlattı:

Kendimizi ümmetin küçük ama anlamlı bir parçası olarak görüyoruz. Türkiye İslami Hareketi, Dünya İslami Hareketinin, ailesinin parçasıdır. Biz lider merkezli değil istişare ve kadro merkezli bir hareketiz. Vizyonumuz; nitelikli düşünce, nitelikli düşüncenin yetiştirdiği nitelik insan ve onlardan oluşan nitelikli kurum ve onun davet ve irşatla dönüştürdüğü nitelikli toplumun inşasıdır. Biz Müslümanlar bu memleketin sahibiyiz. Bu ülkede bu özgüvenle yaşamalıyız. Misyonumuz; inanç esasları (şeriat-ı Muhammediye) ve ahlaki değerlerin (ahlak-ı Muhammediye) öğrenilmesi, öğretilmesi, araştırılması, yaygınlaştırılması ve yaşanılabilir kılması yolunda çalışmalar yaparak nesillerimizin bu İslam medeniyeti ekseninde yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Temel değerlerimiz; güven, samimiyet, istikamet, adalet, merhamet, ehliyet ve liyakat, istişare, itidal ve kuşatıcılıktır. Aleyhimize bile olsa Hakkı ayakta tutmayacaksak Müslüman olduğumuzu nasıl iddia edebiliriz ki! Biz adil olmayacaksak kim olacak? Bu değerlerimizin hiçbiri öylesine değildir.

Mutlu Aile Derneği Başkanı ORHAN ÇOKÇA “İSTİŞARE” başlığını anlattı:

İstişare: işaret almak, görüş almak, danışmak demektir. Istılahta şura, insanların görüş alışverişi olarak ifade edilir. İstişareyle ilgili ayetleri ve hadisleri okuduğumuzda istişarenin ne denli önemli olduğunu anlamış oluruz. İstişare önem ve anlamını ilgili ayet ve hadislerden almıştır. Bu ayet ve hadislerde asıl vurgu istişarenin ibadet oluşudur. 

Unutmamalıyız hareketimizin birliği ve beraberliği en büyük hazinemizdir.

Diğer Haberler