İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

13. Anadolu Buluşması Gerçekleşti

27-01-2023

13. Anadolu Buluşması “Takva Ekseninde Toplumsal Değişim İçin Davet ve İrşat” Başlığında Gerçekleşti

13. Anadolu Buluşması Gerçekleşti

13. Anadolu Buluşması “Takva Ekseninde Toplumsal Değişim İçin Davet ve İrşat” Başlığında Gerçekleşti

 

İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin Anadolu teşkilatlanma faaliyetlerini yürüttüğü ve 57 ilden başkan ve yardımcılarının katılımcı olarak davet edildiği İMH Anadolu Teşkilat Başkanlığı 13. Anadolu Buluşması, İMH Ankara ev sahipliğinde gerçekleşti.

105 yöneticimizin katılımıyla 21 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen programın sunuculuğunu, Marmara Bölgesi Başkan Yardımcısı Musa ÖZTÜRK yaptı. Program, İMH Konya Başkanı Mustafa Ekrem DOĞAN Hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuzey İç Anadolu Bölgesi Başkanı Harun ÖZÇELİK’in hoş geldiniz konuşmasının ardından, İMH Anadolu Teşkilat Başkanı Ertuğrul TAŞLI selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

 

İMH teşkilatlardan sorumlu YİK Başkan Yardımcısı Muhammed Fesih KAYA’nın açılış konuşması ile devam eden 13. Anadolu Buluşması’nın I. Oturumu, Bilecik Temsilcisi Öğretim Görevlisi Abdullah AYDIN’ın başkanlığında gerçekleşti.

 

Programın I. oturumunda, ilk olarak Muhammed Fesih KAYA, “Davetimiz Nereye? Propaganda ve Davet Arasında İslami Hareketler / İmkanlar – Çıkmazlar” konulu sunumu gerçekleştirdi.

Ardından, Ahmet ORUÇOĞLU, “Tarihe Yön Veren Davetçi Şahsiyetler” konulu sunumunu katılımcılara sundu. Son olarak, Mustafa Ekrem DOĞAN, “Dijital Çağda Davet ve İrşad İmkanlar ve Zaaflar” konulu konuşmasını yaptı. Programın devamında, sunumlar ile ilgili müzakerelere geçildi.

 

13. Anadolu Buluşması’nın II. Oturumu, İMH Ankara Başkanı Hacı AYDEMİR’in oturum başkanlığında gerçekleşti. II. oturumda ilk olarak Batı İç Anadolu Bölge Başkanı Âdem CEYLAN, “Teşkilatlanmada Kurumsal Yapının Güçlendirilmesi / Güçlü Teşkilat / İl ve İlçe Yapılanmaları” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Ardından, Hizmetiçi Eğitim Birimi üyesi İsa ÖZÇELİK “Teşkilatlanmada Duruş – İstikamet (Bir Salih Amel Olarak Teşkilat)” adı altındaki konuşmalarını yaptı. Son olarak, YİK üyesi Yusuf Bayram KARABOYUN, “Stratejik Plan ve Teşkilat” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumların ardından başlıklarla ilgili müzakerelere geçildi.

Müzakerelerin ardından sonuç bildirgesi okundu. Hediye takdimi ve çekilen aile fotoğrafı ile 13. Anadolu Buluşması nihayete erdi.

 

 

 

 

 

 

ANADOLU TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI 13.ANADOLU BULUŞMASI SONUÇ BİLDİRGESİ

İnsan ve Medeniyet Hareketi Teşkilatlanma Komisyonu Anadolu Teşkilat Başkanlığı tarafından, teşkilat mensuplarımız arasında iletişimi güçlendirmek, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, ilke ve metot birliği sağlamak, 2026 Stratejik Planlama Hedefleri doğrultusunda tüm kadrolarımızı aktif hale getirmek, yeni gelişme ve planlamaları müzakere etmek üzere düzenlenen 13. Anadolu Buluşması İstişare Toplantısı 21 Ocak 2023 tarihinde İnsan ve Medeniyet Hareketi Ankara'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

1. OTURUM “DAVET ve İRŞAD”

Oturum Başkanı: Abdullah AYDIN Konuşmacılar: M.Fesih KAYA “Davetimiz Nereye? Propaganda ve Davet arasında İslami Hareketler Ahmet ORUÇOĞLU “Tarihe Yön Veren Davetçi Şahsiyetler” M.Ekrem DOĞAN “Dijital Çağda Davet ve İrşad”

• İnsanlık tarihi ile başlayan ve çağlar boyunca yöntemleri değişse de tüm Müslümanların hayatının merkezinde davet olmalıdır. Davet tüm Müslümanlar üzerine farzdır.

• Önderimiz Muhammet Mustafa (Sav) ümmetine bıraktığı en önemli miras “ilim’dir.” Bunun tüm insanlığa iletilmesi için her Müslümanın davetçi/tebliğci bir ruh ile hareket etmesi gerekir.

• Asıl işimiz Allah’ın davasıdır ve işlerimizde öncelikler fıkhı gereği bu anlayış hayatımızın merkezindedir. O’na kulluk esastır. Diğerleri tali işlerdir.

• Müslümanlar sorumluluk bilincini kuşanmalı ve bu bilinç ile hareket etmelidir.

• Müslüman, yaşadığı çağın farkına vararak, hikmet ve güzel öğütle dönemin iletişim kanallarından faydalanmalı ve bu yöntemle davetini gerçekleştirmelidir.

• Davet Hakkı temsil şuurunun yansımasıdır.

• Müslüman davette, her yol mübah anlayışı ile meşru olmayan yöntemleri, İslami terminolojide yeri olmayan ifadeleri kullanmamalı, davetini İslami metotlarla yapmalıdır.

• Kitleleri kazanmak, onlara benzemek değil, onları İslam’a bezemektir. Bunun için, hayatımız, yaşam şeklimiz en önemli davet metodudur. “Kulakların söze doyduğu bir zaman diliminde gözlerin örnek şahsiyetler aradığı unutulmamalıdır.”

• Dinimiz, bilginin ve hukukun özüdür, dini yaşantısına aktaran nesillere sahip olan Hareketler geleceğe yön verecektir.

• Basit bir mantığa sahip olan ve inanç düzeyini en alt seviyede tutan kişiler hariç tüm inananlar davet hususunda herhangi bir mazeret ileri süremez. Mümin ile münafık arasındaki en ayırt edici özellik davetçi olmasıdır. Çünkü davet süreci, Allah’ı gereği gibi tanımanın ve yüceltmenin bir fırsatıdır.

• İnsan ve Medeniyet Hareketi, bu saiklerle yola çıkarak sadece davetin iletilmesinden değil, İslam’ı ilgilendiren konuları, İslam’ı yaşama biçimini ilkeler, veriler, görüşler ve olgular çerçevesinde bir imkâna dönüştürme gayretindedir.

• Davetimiz İslam’a, Propaganda Hareketimizedir.

• Hareketimiz; kendisini, İslami hareket, İslamcı ve Yerli bir Hareket olarak nitelendirirken, İslam’ın özüne olan davetini; “Takva Eksenli Toplumsal Değişim” diyerek İnsanlığı “Marufun Egemenliğine” çağırmaktadır. İşte propaganda tam da Hareketin bu yönüne güçlü bir şekilde yapılmalıdır.

• Harekete bağlı kurumlarımızın davet ve irşad’ı üstlenerek, İnsanlara rehberlik yapması yol göstermesi gerekmektedir.

• Kadrolarımız, muhataplarımızın büyük çoğunluğunun Müslüman olduğunu, Hareketimizin kurucu felsefesini, temiz geçmişimiz ve hareket tecrübemizi fırsat bilerek; pervasız itham ve eleştiri, aidiyet ve iş tutuş tarzından kaynaklanacak zafiyet, yanlış din anlayış ve pratiklerinin oluşturmuş olduğu dini yorgunluktan uzak durmalıdır.

• Davet genç yaşlı, kadın erkek her kesimi kuşatacak ve öncü kadrolar çıkaracak bir süreç için fırsatlar 2 oluşturulmalıdır.

• Dinde içtihat yapacak insanlar tarihe yön verecek insanlardır. Bu kadroların yetiştirilmesi, yeryüzünde “Takva ekseninde Toplumsal değişim” iddiasını gerçekleştirmek için önemli bir durumdur.

• Dijital mecralar Müslümanların ve İslami çalışmaların asla kayıtsız kalamayacağı mecralardır. 80’li yıllarda kitap ve dergilerle verilen ve halen canlı tutulması gereken mecralar gibi İslami mücadele, bugün dijital platformlarda da gösterilmelidir.

• Müslümanlar meşru olan bütün yöntemleri kullanarak, İslam davetini muhataplarına ulaştırmalıdır.

• Dijital platformlar daha düşük maliyetlerle daha hızlı ve kolay sonuçlar almamızı, yerelliği aşmamızı sağlar. Ancak Hareketin heyecanını ve ruhunu öldürmeden eylemsel yönümüze zarar vermeden bu mecralardan faydalanmak gerekmektedir.

• Dijital platformlarda nitelikli içerikler üretmeliyiz. Aksi halde güçlü argümanlarla bile yetersiz kalabiliriz.

• Fiziksel katılım beklediğimiz programlarımızı katılımı düşüreceğinden canlı yayına açmamalıyız.

• Arşiv niteliği taşıyan kaliteli içerikler üretmeli ve sosyal görünürlüğümüzü artırmalıyız.

• Mesleki nitelik taşıyan eğitim merkezli platformlar oluşturmalıyız.

• Sosyal medya ve diğer dijital platformlardaki içerikleri süzgeçten geçiren, içerik denetimi yapan platformlar kurmalıyız.

2. OTURUM “GÜÇLÜ TEŞKİLAT – 2026 STRATEJİK PLAN”

Oturum Başkanı: Hacı AYDEMİR Konuşmacılar: Adem CEYLAN “Teşkilatlanmada Kurumsal Yapının Güçlendirilmesi” , İsa ÖZÇELİK “Teşkilatlanmada Duruş –İstikamet” Yusuf Bayram KARABOYUN “Stratejik Plan ve Teşkilat”

• Kadrolarımıza Kur’an müzakereleri eşliğinde, Peygamber örnekliğini rehber edinerek sağlam bir duruş, doğru bir istikamet, salih amel üzere bir hayat yaşayabilecek iklimler oluşturmalıyız.

• Hareketimizin mensupları, her türlü şartlar altında duruş sahibi olması iman ve davaya sahip çıkması gerektiğini ve buna göre çalışma prensibi geliştirmelidir. Bu yüzden teşkilatın şahsiyet sahibi bir varlık olarak toplumsal duruşu hayati bir öneme haizdir.

• Teşkilatın doğruluk, sorumluluk, destek olma ve duruş sahibi olma gibi kendi içindeki ilişkilerde gösterdiği yaklaşımlar ile toplumsal düzeyde yer edinmesi gerekmektedir.

• Hareketin, istikametini korumak için, Şahsiyet sahibi mensuplarıyla, istişare, adalet ve hikmet, davet ve ekonomik bağımsızlık prensipleri ile yol alması gerekir.

• Teşkilat ahlakı ve hukuku ile yol yürüdüğümüz unutulmamalı ve tüm kararlarımızda bu durum dikkate alınmalıdır.

• Dinamik ve etkin bir kurumsal yapı oluşması için; Hareketin oluşturduğu yönetmelikler ve yönergeler dikkate alınarak planlamalar yapılmalıdır.

• Birimlerin ve kurumların görev tanımları belirli, kurumsal yapısı etkin ve dinamik, tüm iş ve işlemlerin yapılışının yönerge, yönetmelik, talimat vb. şeklinde yazılı, yıllık planlama çerçevesinde birim/kurum bazında her yılın son ayında bir sonraki yılın eylem planının hazırlanması gerekmektedir.

• Kurumsal yapı üzerinden büyüme stratejimiz dikkate alınarak nitelikli insan, nitelikli iş ve nitelikli kurum anlayışı ile hareket edilmelidir.

• Güçlü bir teşkilat için, yöneticilerimizin ajandasında bulunması gereken 15 madde dikkatle takip edilmelidir.

• Süreklilik, Kurumsallık, Denetim, Liderlik gibi temel yaklaşımların benimsenmesi elzemdir.

• Allah’ın dinini, yaşadığımız ilde, ilçede, mahallede ve sokakta yaymak, gönülleri ve akılları vahye aç ve muhtaç, davet bekleyen insanlara ulaşmak birincil vazifemiz olmalıdır.

• Belirlemiş olduğu, vizyon, misyon, sabiteler, ilke ve prensipleri çerçevesinde İnsan ve Medeniyet Hareketi 2026 Stratejik Plan doğrultusunda kendisi için koyduğu hedefleri gerçekleştirmek üzere ana kurum ve ihtisas kurumları başta olmak üzere tüm teşkilatlarıyla bir bütün olarak, uyum içerisinde, bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımı ile hareket etmektedir. Aynı inanç ve ruh ile Allah’ın davasına yine O’nun rızasını kazanmak için 3 gayret göstermesi gerekmektedir.

• 2026 Stratejik Hedef çerçevesinde 51 ilde ve bu illere bağlı en az iki ilçede kurumsal yapıya geçiş sağlanmalıdır. 

Diğer Haberler