İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

DİJİTAL GİRİŞİMCİYE DESTEK PROGRAMI

13-05-2023

 DİJİTAL GİRİŞİMCİYE  DESTEK PROGRAMI

KOSGEB ile Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) arasında imzalanan protokol kapsamında İleri Girişimci Destek Programı İş Fikri Teklif Çağrısı yayınlandı. Çağrı ile İstanbul’da yazılım sektörünün gelişmesine yönelik 50 girişimciye 1 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Son Başvuru 22 Mayıs 2023

Program başvuruları, 22 Mayıs saat 23:59’da sona erecek. Bu tarih ve saate kadar sistem üzerinden onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

1 Milyon Lira

Destek programı kapsamında işletmesini kuran girişimcilere; makine-teçhizat ve yazılım giderleri için 450 bin, sağlayacağı istihdam için 400 bin, kira ve ofis donanımı giderleri için de 100 bin liraya kadar destek verilecek. Mentorluk, danışmanlık ve işletme koçluğu giderleri 30 bin, kuruluş giderleri de 20 bin liraya kadar desteklenecek. KOSGEB toplamda 1 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek vermiş olacak.

İş Fikri Konuları

Çağrı kapsamında yapılan başvurunun; nesnelerin interneti, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) uygulamaları, büyük veri toplanması ve yönetimi, yapay zekâ, bulut bilişim, siber güvenlik teknolojileri, oyun geliştirme ve etkileşim teknolojileri, işletmelerde dijital dönüşüme yönelik teknolojik uygulamalar, acil durum ve afetlerde yeni nesil teknolojiler konularından biri veya birkaçını içermesi gerekiyor.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Çağrıya başvuracak girişimcinin; 1 Ocak 2020 tarihinden sonra gerçek kişi statüsünde bir işletmesinin olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada yüzde 30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması şartı aranacak.

Kadınlarda Yaş Şartı Yok

1 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu, üniversitelerin en az dört yıllık lisans programından mezun olanlar programa başvurabilecek. Kadın girişimcilerde yaş kriteri uygulanmayacak.

50 Girişimciye Destek Verilecek

KOSGEB tarafından değerlendirmeye alınacak olan yazılım sektörünün gelişmesine yönelik iş fikri sahibi girişimcilerden uygun görülen 50 girişimci adayı, KOSGEB ve GİV arasında yapılan iş birliği kapsamında eğitim ve mentorluk programına dahil edilecek. Bu programı tamamlayan girişimciler belirlenen destek üst limitleri dahilinde İleri Girişimci Destek Programına başvuru yapabilecek.

İstanbul

Başvurusu kabul edilen girişimcinin işletmesini İstanbul’da kurması ve işletmenin program süresince İstanbul’da faaliyetine devam etmesi gerekecek.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler