İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İNSİCAM Dergisi 13. Sayısı Çıktı

07-03-2022

İNSİCAM Dergisi 13. Sayısı Çıktı

İnsicam dergisini okumak için tıklayınız

Şekûr olanın adıyla.

Heyecanlıyız.

İki yönden heyecanlıyız; ilki bir yaşımızı doldurduk, ikinci yılımızın ilk sayısını çıkarıyoruz.

Diğeri, ikinci yılımızın ilk sayısı bir özel sayı, Sezai Karakoç Özel Sayısı. Ve bu, bizim ilk özel sayımız.

16 Kasım 2021 Salı günü öğleden sonra, dünya yolculuğunu tamamlayıp bâkî âleme irtihal eden son devrin İslam mütefekkiri ve şairi Sezai Karakoç’a, millet ve ümmet olarak çok şey borçluyuz. Anlayacağınız bu sayı, ona olan borcumuzu kendi çapımızda ödeme gayreti. Borç büyük ama bizim de samimiyet ve gayretimiz az değil.

Borçluyuz, dedik. Çünkü o, gelenekten tevarüs ettiği ihya anlayışını, günün koşullarına göre yeni bir şekil ve muhteva ile Diriliş düşüncesi adıyla bize sundu. Yazarak anlattı; şiirle, hikâyeyle, denemeyle, incelemeyle. Telifleriyle ve çevirileriyle. Gazetelerde ve dergilerde. Konuşarak anlattı; sohbetleriyle, konferanslarıyla, röportajlarıyla. Arkasında devasa bir külliyat bıraktı. Konuşulup da yazılmayan, yazılıp da kitaplaşmayanlar bir araya getirilip basılsa, bu külliyatın birkaç katı eser ortaya çıkar.

Hatırlayacaksınız, Üstad’ın vefatının hemen ardından hızlıca Aralık 2021 sayımızda mini bir dosya yapmıştık. Bu özel sayı düşüncesi, o günlerde doğdu. Hamdolsun birçok hocamız, yazarımız, arkadaşımız, dostumuz katkı sağladı. Karakoç’u şahsen tanıyan, onun yanında yöresinde bulunan, onun fikir ve edebiyat anlayışını çalışanlardı bunlar. Hepsine ayrı ayrı gönülden teşekkür ederiz.

Dergimiz sayfalarında şairin iki şiirinin Arapça çevirilerini göreceksiniz. Bir de şairin “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirinin son kısmını, hattat Mustafa Erkan arkadaşımız levhalaştırdı.

Nisan sayımızda, mübarek Ramazan’da görüşmek üzere, az demeyip her amele çok sevap ve karşılık verene, Şekûr olana emanet olunuz.

Mustafa Özel
Genel Yayın Yönetmeni

Diğer Haberler