İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 9. Sayı Çıktı!

05-11-2021

İnsicam Online Dergisi Yeni Sayısıyla Sizlerle. 

İnsicam 9. Sayı Çıktı!

Dergiyi Okumak İçin Tıklayınız.

Rezzâk olanın adıyla.
Yarattığı her varlığı, ecelin geleceği âna kadar besleyen, yediren, içiren, doyuran Rabbimize binlerce kez hamdolsun.

Yeni bir sayı ile kasım sayısıyla karşınızdayız. Bizi en çok heyecanlandıran sayının, elinizdeki bu sayı olduğunu söylemeliyiz. Bunun nedeni, dosya konumuzun yirminci yüzyılın müstesna şahsiyetlerinden; sözüyle sohbetiyle, vaazıyla hutbesiyle, konuştuklarıyla yazdıklarıyla, kısacası bütün bir hayatıyla Müslümanların, özellikle de gençlerin, daha da özelde üniversitede okuyanların elinden, gönlünden, yüreğinden, zihninden tutan muhterem Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi’yi ele alıyor olmasıdır. Dosyamızda göreceğiniz üzere sadece yazılar yok, bunların yanında basında, medyada ilk kez yayınlanan belgeler, Hocaefendi’nin el yazısından örnekler de var. Bunun için hem heyecanlıyız hem de sevinçli. Böyle bir dosyayı yapmayı bahşeden Rabbimize hamd ü senalar ediyoruz.

Eylül ayında ilim ve kültür hayatımıza önemli bir eser katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Hayat Rehberi Kur’ân isimli konulu tefsir, okuyucuyla buluştu. Belki İslâm dünyasında yılın kültür olayı olarak tanımlanabilecek bu çalışmanın başında bulanan Prof. Dr. Mehmet Paçacı hocamızla mühim bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşinin, eseri ve bu bağlamda yapılan çalışmaları tanımaya, anlamaya yardımcı olacağına inanıyoruz. Adı geçen tefsir, ülkemizdeki akademik zenginliği göstermesi bakımından da ehemmiyet arz etmektedir.

Diğer bir konuşmayı ise Çağa Şahitlik Eden YILDIZLAR kitabını hazırlayan Ahmet Refik Partal ile yaptık. Türkiye İslamcılığı tarihinde önemli bir yer tutan Yıldız Teknik Üniversitesi mezunlarının yaşadıkları olaylar, duygular, düşünceler ilk kez bu kitapta derli toplu bir şekilde, hem de birinci ağızdan anlatılıyor.

Evet, ülkemizde güzel olaylar yaşanıyor. Güzel insanlar, arkalarında güzellikler bırakarak gidiyor. Yaşarken bunları görebilmeyi, bunlarla hemdem, hemhal olabilmeyi Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Cenâb-ı Hak’tan bizi türlü gıdalarla rızıklandırdığı gibi, salih ve müstakîm insanlarla, faydalı kitaplarla da rızıklandırmasını cân-ı gönülden diliyoruz.

Daha iyi bir İnsicam’da buluşmak temennisiyle Rezzâk olana emanet olunuz.

Mustafa Özel
Genel Yayın Yönetmeni

Diğer Haberler