İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 17. Sayı Çıktı!

04-07-2022

İnsicam 17. Sayı Çıktı!

Dergiyi Okumak İçin Tıklayınız

Hafîz olanın adıyla.

Rabbimiz bizi yaratan, bizi rızıklandıran olduğu gibi aynı zamanda koruyandır; kendimizden, düşmanlarımızdan, hainlerden koruyandır.

Bizi, bu toprakları bir Cuma akşamı, ülkemizi, ülkemizin umutlarını yok etmeye çalışanlardan korudu, bu ülkeye umut bağlayanları sevinçlere gark etti, iplerini ellerinde tutanları da sonsuz acılara gömdü. Hamdolsun!

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı yakın tarihimizin en kritik, en kırılgan zaman dilimiydi. Cumhuriyet sonrasında birçok sosyo-politik sıkıntı yaşamıştık toplum olarak. Bu başkaydı, bambaşkaydı. Rabbimizin yardımı, milletimizin feraset ve cesaretiyle o karanlık gece, sabah olduğunda geleceğe umutla bakmamızın dayanağı olmuştu.

Temmuz sayımızda geçen yılın Temmuz sayısında olduğu gibi yine o büyük ihanet gecesini, o muhteşem direniş ve varoluş gecesini ele alalım istedik. İhanet unutulursa, başka ihanetler yaşanır çünkü.

Son bir yıl içinde memleketimizin kimliğinin inşasında, varlığının korunmasında, kültürünün zenginleştirilmesinde büyük payı olan insanlarımızı, büyüklerimizi ahirete yolcu ettik. Cenâb-ı Allah cümlesine rahmetiyle muamele buyursun inşallah.

Geçtiğimiz ayın başında, şair-i mâderzâd Cahit Zarifoğlu’nun vefat gününde kıymetli bir kültür, sanat ve gönül adamımız bu kervana katıldı: Mevlâna İdris. Yaşarken dünyanın çocuklarını sevindirdiği gibi Allah da onu cennetle, cennette sevindirsin.

Ayın sonuna doğru ise ülkemizin önde gelen ilim ve gönül adamlarından, neredeyse hayatının tümünü geleneği inşaya, ihyaya, muhafazaya adamış Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, fâni âlemden bâkî âleme göç etti. Üstadı Ahıskalı Ali Haydar Efendi’den tevarüs ettiği irşad, terbiye ve tebliğ vazifesini biteviye ifa etmeye çalıştı. Ömrünü sünnetini ihyaya adadığı Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) komşu olmasını niyaz ediyoruz.

Kurban Bayramı’mızın sulh u selamete, vahdete, saadete, huzura ve berekete vesile olmasını dileriz.

Hafîz olana emanet olunuz. 

Genel Yayın Yönetmeni
Prof. Dr. Mustafa ÖZEL

Diğer Haberler