İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

İnsicam 12. Sayı Çıktı!

03-02-2022

İnsicam 12. Sayı Çıktı!

İnsicam Okumak İçin Tıklayınız

Hamîd olan Rabbimizin adıyla.

Kendisine binlerce kez hamd ü sena ederiz, nâmütenâhî nimetlerine karşı şükrümüzü ifadeden aczimizi arz ederiz.

2021 Martında ilk sayımızı çıkardığımızda, uzun bir yola koyulduğumuz inancındaydık. Elinizdeki 2022 Şubat sayımızla bir yılımızı bitirmiş oluyoruz. Bu süreç boyunca madden manen, yazarak çizerek, tebrik ederek tenkit ederek yanımızda olan bütün dostlarımıza cân-ı gönülden teşekkür ederiz. Siz olmasaydınız, bu güne ulaşamazdık. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteğinizi beklediğimizi içtenlikle ifade edelim.

Şubat sayımızda bir insanlık trajedisini ele alalım istedik. İnsanlık tarihi acılarla, sıkıntılarla, savaşlarla, yoksulluklarla dolu. Bunların önemli bir kısmı, insanoğlunun bitmek tükenmek bilmeyen hırsından kaynaklanıyor. Bu hırs, birçok kişiyi yerinden yurdundan, çoluk çocuğundan, malından mülkünden ediyor. İnsanlar doğup büyüdükleri, havasını teneffüs ettikleri, suyunu içtikleri topraklarını terk ediyorlar, daha doğrusu terk etmek zorunda kalıyorlar. Neticede ortaya devasa sosyal, ekonomik, psikolojik sorunlar yumağı çıkıyor.

Mültecilik, sığınmacılık, göç modern zamanların en önemli konu ve kavramlarından. Dünya, mülteciliği esasen İslam âleminin kalbine bir hançer gibi saplanan siyonist devletin Filistin topraklarında kurulmasıyla çok yakından tanıdı. Bu gün Filistin dışında, Filistin içindekinden daha çok Filistinli vardır. Dünyada Filistinliler kadar dağı(tıl)mış bir millet yoktur. Özelde Filistin, genelde iltica mevzu bahis olduğunda akla gelen ilk bir iki kelimeden biri, mülteci kamplarıdır. Mülteci kampı demek perişanlık, çaresizlik, hastalık, açlık, susuzluk demektir. Mültecilik, insanlığın kanayan büyük bir yarasıdır.

Konuyu çalışan, sahada hizmet eden, meseleye vâkıf olan yazar ve gönüllülere, dosyamıza yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederiz. Bu insanlık ayıbını dindirmeye bir nebze de olsa dikkat çekebilirsek ne mutlu bize!

Yeni dönemimizin ilk sayısının (Mart 2022), ilk özel sayımız olacağı müjdesini vermek istiyoruz. Yaklaşık iki aydır konu hakkında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Mart sayımızda buluşmak üzere her türlü övgüye layık olan, Hamîd olan Rabbimize emanet olunuz.

Prof. Dr. Mustafa Özel
Genel Yayın Yönetmeni

Diğer Haberler