İhtisas Kurumları
SİNA

SİNA

Sağlıklı İnsan Derneği

WEB SİTESİNE GİT
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

“Özgürlüğe Yürüyoruz” Eylemi Gerçekleştirildi

06-10-2025

“Özgürlüğe Yürüyoruz” Eylemi Gerçekleştirildi

Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Aksa Tufanı’nın ikinci yıldönümünde “Özgürlüğe Yürüyoruz” sloganıyla yürüyüş ve miting düzenledi. Ayasofya Camii’nden başlayan yürüyüş, Eminönü Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingle sona erdi. Yüz binlerce Filistin sevdalısının katıldığı programa, İnsan ve Medeniyet Hareketi de paydaş kurum olarak destek verdi.

İşgalci rejimin 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırıların ikinci yıldönümünde düzenlenen “Özgürlüğe Yürüyoruz” mitinginde, Filistin’e Destek Platformu adına konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Siyonistler ve onların yandaşlarının Filistin’e yaşattıklarını asla unutmayacağız. Başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan programa; Filistin’e Destek Platformu Dönem Başkanı Mehmet Güney, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Yasin Şamlı, Özgürlük Filosu Koalisyonu Sözcüsü Ann Wright ve Gazzeli aktivist Dr. Enver Atallah katıldı.

Konuşmasında 729 gündür süren saldırılarda 65 binden fazla masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Arslan, “Filistin davası sadece Filistinlilerin ya da Müslüman ülkelerin davası olmaktan çıkmıştır; Filistin davası bir insanlık davasıdır. İnsanlık koalisyonunda ‘Filistin’ diye haykıran bütün mazlumlara teşekkür ediyoruz. Onlarla dayanışmamızı daha da güçlendireceğiz. Bu toprakların ayrı bir sorumluluğu var. Biz duymasak da görmesek de uzak kalsak da onlar bizi biliyor ve bu toprakları gözünü açmış bekliyor. Yolumuz açık, yürüyüşümüz Gazze, Aksa ve Kudüs olsun.” dedi.

Küresel Sumud Filosu’nun, Mavi Marmara’nın açtığı yoldan yürüyerek ablukayı kırma kararlılığını sürdürdüğünü belirten Arslan, “Sumud Filosu’ndan sonra şimdi de Özgürlük Filosu’nun yola çıkması katilleri korkutmaya başladı. Özgürlük Filosu yeni bir yol açacak, Gazzelilerle buluşacağız inşallah.” ifadelerini kullandı. Arslan ayrıca, Netanyahu başta olmak üzere Gazze’deki soykırımın sorumlularının Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğini vurguladı ve “Hamas’ın, Filistinlilerin olmadığı bir plan bizim için yok hükmündedir.” dedi.

Mitingde konuşan Gazzeli aktivist Dr. Enver Atallah, “Bu savaş Hamas ile İsrail arasında değil; hak ile batıl arasındadır. Biz Mescid-i Aksa’yı, Gazze’yi, Filistin’i değil; ümmetin onurunu savunuyoruz. Gazze inananları bekliyor, Gazze sizi bekliyor.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Küresel Sumud Filosu katılımcılarından Ann Wright ise Filistin’e uygulanan ablukayı kırmak için son 17 yılda 34 kez denize açıldıklarını belirterek, “Şimdi 10’dan fazla gemi yeniden Gazze’ye gidiyor. Abluka kalkana kadar gemilerimizle Gazze’ye gitmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Eminönü Meydanı’nda gerçekleştirilen “Özgürlüğe Yürüyoruz” mitingi, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben tarafından yapılan dua ile sona erdi.

 

Diğer Haberler