İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Hizmetiçi Eğitim Birimi 15. Bölgede Hizmetiçi Eğitim Gerçekleştirdi

04-10-2021

Teşkilatlanma Komisyonu Hizmetiçi Eğitim Birimi ve Anadolu Teşkilat Başkanlığı, İMH Ankara ev sahipliğinde 15. Bölge illerindeki kadrolarımıza yönelik II. Kademe hizmetiçi eğitimi gerçekleştirdi.

Hizmetiçi Eğitim Birimi 15. Bölgede Hizmetiçi Eğitim Gerçekleştirdi

İnsan ve Medeniyet Hareketi Teşkilatlanma Komisyonu Hizmetiçi birimi ve Anadolu Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen 15’inci bölgede II. Kademe hizmetiçi eğitim programı İMH Ankara’nın ev sahipliğinde İMH Ankara ve İMH Kırıkkale teşkilatlarının katılımıyla gerçekleştirildi. 2-3 Ekim tarihlerinde iki gün süren eğitim programında selamlama konuşmasını Bölge Başkanı Harun ÖZÇELİK yaptı.

Anadolu Teşkilatlanma Başkanı Ertuğrul TAŞLI’nın açılış konuşmasını yaptığı program İMH YİK Üyesi Fatih BÜYÜKKARA’nın "Sabite , Değişkenler ve İdeolojimiz” üzerine yaptığı konuşmayla devam etti.

Hizmetiçi Eğitim programında İsa ÖZÇELİK "İslami Hareket” Aydın BİLGİ  “İslamcılık” ve Âdem CEYLAN “Yerlilik“ konularını anlattılar.

İslami Hareketi 20 başlık altında anlatan İsa Özçelik Hocamız, Kur’an ve Sünnet, Tevhid ile başladığı konuşmasına Adalet, Duruş ve İstikamet Sahibi Olma, Vasat Ümmet Olma , Kevni Ayetler ve İmar Sorumluluğumuz gibi konularla devam etti. İsa Hocamız, Duruş ve İstikamet Sahibi Olmanın Vasat Ümmet’in en belirgin özelliği olduğunun altını çizdi.

İslamcılık konusunu anlatan Aydın BİLGİ Hocamız, İslamcılığın salt bir düşünce ve zihin faaliyeti olmadığından, hayatın içinde olmayı gerektirdiğinden,

İnsanlığın sorunlarına çözüm üreten, donuk değil değişime açık olduğundan bahsetti.

Yerlilik konusunu anlatan Adem CEYLAN Hocamız yerliliğin, bir içe kapanma, dışarıdan gelene kapalı olma hali olmadığından aksine kendine ait bir merkezi olan Ümmet ile ve bütün insanlıkla maddi ve manevi etkileşim içinde olma hali olduğunu ifade etti.

Program İMH Ankara Başkanı Hacı AYDEMİR’in teşekkür ve kapanış konuşmasıyla nihayete erdi.

Diğer Haberler