İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

Başlasın Yeniden Hayat

26-09-2021

İnsan ve Medeniyet Hareketi, tüm Türkiye'de aynı anda "Başlasın Yeniden Hayat" başlığı ile yeni dönem başlangıcını gerçekleştirdi.

Başlasın Yeniden Hayat

İnsan ve Medeniyet Hareketi, Edirne'den Van'a Antalya'dan Samsun'a tüm Türkiye'de aynı anda "Başlasın Yeniden Hayat" başlığı ile yeni dönem açılışını gerçekleştirdi.

 

Program Fatih ŞENTÜRK’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın sunuculuğunu üstlenen Seyfullah ŞENEL kürsüye gelerek hoş geldiniz konuşması yaptı. Salondakiler ile birlikte dualara amin diyerek ‘Bismillah’ dedi.

Gecenin ilk konuşmasını yapmak üzere Teşkilatlanma Komisyonu Üyesi Rahime YÜKSEL kürsüye gelerek; “Bizleri yeniden buluşturan Rabbime hamdolsun” diyerek sözlerine başladı. “Coşkuyla, sevgiyle, muhabbetle yeniden başlayalım” diyerek sözlerine devam etti.

Sonra Anadolu Teşkilat Başkanı Ertuğrul TAŞLI kürsüye geldi. “Şu an yürekleri bir atan kardeşlerimi, ağabeylerimi selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı. Hareketimiz bir kadro hareketidir, onlarca yıldır iş tutuş tarzıyla temel ilkelerimizi hedef alıyoruz, kendi dertlerimizle yalnızca kendi başımıza değil, diğer kurumlarla da ilişkiler kurarak birlikteliğimizi güçlendiriyoruz. Ayet ve hadisleri yaşam tarzı haline getirmeye çalışıyoruz. Allah size yardım ederse başka yardımcılara gerek yoktur. İslami hareketin geleceği tüm dünyayı kuşatacaktır.” diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra İMH YİK Başkanı Kemal ÖZDEN kürsüye gelerek misafirlere hoş geldiniz konuşması yaptı. Konuşmasında: “Pandemi dünyanın neredeyse tamamını etkisi altına aldı. Yeryüzünün en muktedir ülkeleri çaresizlik içerisinde insanların dönüşünü gözledi. O müesses nizamların her biri gözle görülmeyen mikroba karşı çaresiz kaldılar. Allah’a hamdolsun yeniden besmele çekmenin yeniden yola koyulmanın vaktinin geldiğini düşünerek salonda toplandık” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Anadolu’daki temsilcilerimiz ile birlikte ‘Başlasın Yeniden Hayat’ sloganıyla, eş zamanlı yaptığımız programlarla başlıyoruz. Allah’ın rızasını kazanmamız için her türlü amele koşup şükrederek çizdiğimiz bu yolu bırakmamamız lazım. Hep birlikte besmele çektik, yola çıktık. Yola çıkmak demek, biz varız demek, aynı zamanda varlığından da haberdar olmak demek. Az laf, çok iş yapma vakti ve bu prensiple birlikte kadrolarımızı hazırlayacağız. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kurumlarımızı ziyaret ederek hedeflerimizi belirleyeceğiz. Dersimize hep birlikte çalışacağız. Birbirimizin işini zorlaştırmayıp kolaylaştırarak yolumuza bakacağız. Hep beraber bu elzem yükü omuzlayalım. Birbirimizin işini bu anlamda kolaylaştıralım.” diyerek sözlerini noktaladı.

Program “Başlasın Yeniden Hayat” mottosu ile kurgulanan kısa bir sinevizyon izlendi.

İMH YİK Başkanı Kemal ÖZDEN, konuşmasının ardından kurum başkanlarına hediye takdiminde bulundu.

İMH İstanbul Teşkilat Başkanı Erol DEMİR kürsüye gelerek: “Başlasın Yeniden Hayat derken bir kesintiyi kastetmiyoruz, yolculuğumuzda safları sıklaştırmayı, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz, ulu önderimiz Hz. Muhammed’e (sav) selam olsun” diyerek sözlerine başladı. “İstanbul Teşkilatı olarak bu yıl yeniden besmele çekerek başlayacağımızı ifade ediyoruz. Bu zaman diliminde bir başlangıç değil, bu zamana kadar yaptığımız faaliyetlerin üzerine iş koyarak daha ileriye taşımayı arzu ediyoruz. Gençlik çalışmalarımızı çok önemsiyoruz, gençliği olmayanın geleceği olmaz. Bizim üzerimizdeki bu dava yükünü alabilecek gençlere yönelmemiz gerektiğini unutmayalım. Allah hepinizden razı olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son olarak Cemal BALIBEY kürsüye gelerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm dostlarımızla bir araya gelince yüzümüzde sevinçler açıyor. Mağara kapıları yüzümüze kapatıldığında tekrar açılması için anlatacağımız hikâyeler olması gerekiyor. Gençlik ve gençlerin geleceği mutlaka derdimiz olmalı. Ülkede ve ülkenin geleceğinde var olmak istiyorsak gençlerin yanında olmamız gerekiyor. Gençliğe sığınılacak bir liman olmalıyız. Gençliğin yollarına ışık tutalım.  Niyet, amelin besmelesidir, aynı zamanda anahtarıdır. Davamız gençlik duamız gençlik olmalıdır.“

Cemal BALIBEY, Hareketimize liderlik eden şehitlerimiz için onlara ithafen bir şiir ile okudu.

Grup Genç’in coşkulu konseri  ile program sona erdi. 

 

Diğer Haberler