İhtisas Kurumları
HAREKET SPOR KLÜBÜ

HAREKET SPOR KLÜBÜ

GENÇ HAREKET SPOR KLÜBÜ

WEB SİTESİNE GİT
Mutlu Aile

Mutlu Aile

Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğt. Kül. ve Day. Der.

WEB SİTESİNE GİT
Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği

WEB SİTESİNE GİT
GİV

GİV

Girişimci İş Adamları Vakfı

WEB SİTESİNE GİT
İnsan Vakfı

İnsan Vakfı

İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

WEB SİTESİNE GİT

15 TEMMUZ'UN GENÇ ŞAHİTLERİ

21-09-2020

15 TEMMUZ'UN GENÇ ŞAHİTLERİ

İnsan ve Medeniyet Hareket Ankara, youtube kanalında “15 Temmuz’un Genç Şahitleri” adlı canlı yayın gerçekleştirildi.

Programda Halil İbrahim Medet, Nizami Yavuz ve Ömer Budak konuşmacı olarak yer alırken 15 Temmuz’un 4 genç şahidi ve 1 genç gazisi de kısa videolar ile programa katkı verdi.

15 Temmuz için hazırlanan ezgi-klip gösterimi ile başlayan yayın Halil İbrahim’in konuşması ile devam etti. Konuşmasında 15 Temmuz’un doğru zeminde anlaşılması için aktörlerin doğru konumlandırılması ve direnişin zihni arkaplanı ile sürecin doğru okunması gerektiğini vurguladıktan sonra, gördüğümüz en uzun gece olan 15 Temmuz’da sokağa can pahası çıkan müslüman anadolunun değerlerinin geleceği inşaa etmesi gerektiğini söyledi ve sözü Nizami Yavuz’a bıraktı.

O geceye dair şahitliklerini aktaran Yavuz, o gece iki farklı grubun olduğunu bir grubun can siperane direnirken diğer güruhun ise atm ve makarna kuyruklarına girip küçük hesaplar peşine düştüğünü söyledi.

Nizami Yavuz’dan sonra sözü alan Ömer Budak ise fetönün islami bir cemaat değil, iki yüzlülük ile yol yürümeyi adet edinmiş seküler bir örgüt olduğunu, tabanındaki dindar insanların ise bu yapıyı islami kılamayacağını söyledi ve 15 Temmuz şehitlerinin demokrasi şehidi olarak anılmasının yanlış olduğunu belirtti.

İkinci turda ise konuklar, o gece sosyal medya üzerinden yapılan algı operasyonları üzerine konuştu, Ayasofya’nın yeniden camii olarak açılmasının 15 Temmuz’un bir yansıması olarak okunması gerektiğini ve bu güzel gelişmenin Mescid-i Aksa ve Kabe’nin özgürlüğüne vesile olmasını umduklarını belirttiler.

O geceyi anlamak için ümmet coğrafyasındaki kitle hareketliliğini anlamak gerektiği söylendikten sonra 15 Temmuz Gençliği ve Rabia Gençliğinin aynı değerleri paylaşan, aynı kitaba baş eğen gençler olduğu ve oralardaki ruhun tüm coğrafyaya yayılması gerektiği söylendi.

Bir şiir dinletisi, o gece Külliye önünde kaydedilmiş bir video gösteriminin de olduğu program, dua ve şehitlerimizin ruhuna okunan Fatiha ile noktalandı.

Rabbim şehitlerimizin şehadetini kabul etsin, bizlere böyle ihanetleri bir daha yaşatmasın!

Diğer Haberler